Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturi la UniCredit Iași Open

1tenis2

Dimensiune font:

| 23-07-2024 21:33

* Miriam Bulgaru și Anca Todoni s-au oprit în optimi * avem o pereche semifinalistă la dublu

Jaqueline Cristian este singura româncă prezentă în sferturile de finală ale turneului WTA 250 UniCredit Iași Open, concurs dotat cu premii totale în valoare de 232.244 de euro și 250 de puncte WTA.

În meciul vedetă al zilei, Jaqueline, 26 de ani, locul 66 WTA, favorită 3, a câștigat duelul româncelor din optimi cu Elena Gabriela Ruse (26 de ani, 149 WTA), scor 6-4, 6-7 (1), 6-2 și va disputa, miercuri, al doilea sfert de finală consecutiv în circuit, după cel de la Palermo.

Colege de generație și bune prietene, Jaqueline și Gabi au oferit, marți seară, cel mai frumos meci de până acum al turneului, dar și cel mai lung (3 ore și două minute), spectatorii prezenți în număr mare în tribunele Bazei Sportive Ciric plecând cu regretul că nu le vor vedea pe ambele românce în fazele finale. 

În sferturi, Jaqueline Cristian o va întâlni pe rusoaica Elina Avanesyan, favorită 5, cea care a trecut în optimi de croata Petra Martic, 6-2, 5-7, 6-4. „Am dat tot ce am avut mai bun și mă bucur că voi juca un nou sfert de finală, de această dată acasă. Rog publicul ieșean să vină miercuri în număr cât mai mare să mă susțină la meciul din sferturi, să-mi dea acea energie de care am nevoie. Sper să stau cât mai mult aici, la Iași”, a declarat, la final, Jaqueline Cristian.

Miriam Bulgaru și Anca Todoni, eliminate în optimi

Ziua de marți nu a început deloc bine pentru românce, Miriam Bulgaru și Anca Todoni fiind eliminate în minimum de seturi, în chiar primele două meciuri de pe Arena Centrală.

Miriam Bulgaru, 25 de ani, locul 206 WTA, a fost învinsă de jucătoarea franceză Selena Janicijevic (21 de ani, 189 WTA), venită din calificări, scor 6-2, 7-6 (6) și s-a oprit în optimi la Iași.

Janicijevic a câștigat deja patru meciuri la Iași, cu Irene Burillo Escorihuela (Spania), Julia Avdeeva (Rusia) – în calificări, Gergana Topalova (Bulgaria) și Miriam Bulgaru (România) – în turul 1.

Miriam a rămas însă cu victoria uriașă obținută în primul tur în fața favoritei 2, Tatjana Maria, din Germania, jucătoare de Top 60.

În al doilea meci al zilei de pe Terenul Central, Anca Todoni, 19 ani, locul 118 WTA, a fost eliminată de Olga Danilovic, din Serbia, 23 de ani, numărul 150 mondial, scor 6-1, 6-1, în doar 67 de minute.

După ce a jucat doar 5 game-uri în primul tur, Anca Todoni nu s-a regăsit în fața Olgăi, jucătoare pe care a învins-o recent în primul tur la Wimbledon.

Interesant este faptul că Todoni și Danilovic s-au întâlnit de trei ori din primăvară încoace, aceasta din urmă câștigând în primul tur al calificărilor la Roland Garros și în optimi la Iași, iar Anca în turul întâi pe iarba londoneză.

Anca Todoni s-a revanșat ceva mai târziu în proba de dublu, obținând calificarea în semifinale alături de Irina Bara, după un scurt și surprinzător 6-2, 6-0 cu perechea favorită 3 formată din Maia Lumsden (Marea Britanie) și Anna Siskova (Cehia). 

Mirra Andreeva, o nouă demonstrație de forță la Iași!

După cele două meciuri ale româncelor, pe Arena Centrală a intrat principala favorită, rusoaica Mirra Andreeva. Jucătoarea de doar 17 ani pregătită de Conchita Martinez a făcut o nouă demonstrație de forță, 6-1, 6-3 cu Aliaksandra Sasnovich, din Belarus.

În sferturi s-au mai calificat rusoaica Elina Avanesyan, franțuzoaica Chloe Paquet, Anna Bondar, din Ungaria și croata Lea Boskovic.

De remarcat că toate cele 4 favorite prezente marți în optimi și-au respectat statutul și au obținut biletul pentru sferturi.

Miercuri sunt programate cele patru sferturi de finală la simplu, cu începere de la ora 11.00, toate pe Central, dar și ultimele trei meciuri din sferturile de finală la dublu.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -Spatiu in suprafata de 35,16 mp, situat in orasul Negresti, Str. Unirii, bl. E2, sc. D, parter, judetul Vaslui, ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Carte Funciara nr. 70102-C1-U27, nr. cadastral 1/4;0;3, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 63/19.07.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru desfasurarea de activitati de coafura si alte activitati de infrumusetare. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.08.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 14.08.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Orasul Negresti, Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 19.08.2024, ora 10.00, Orasul Negresti, orasul Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.07.2024.
Duel românesc în optimile de finală la Iași Open
23/07/2024 12:09

Miriam Bulgaru, Anca Todoni, Gabriela Ruse si Jaqueline Cristian joacă astăzi pentru un loc in sferturi la UniCredit Iasi Open. Anca Todoni si Irina Bara pot ajunge in semifinale la dublu Turneul WTA 250 Uni ...

O liceană de la „Racoviță” a adus Iașului primele medalii naționale la înot pentru juniori, tineret și seniori!
23/07/2024 08:59

Ieseanca Ioana Georgescu a urcat de sapte ori pe podiumul Cupei Romaniei la inot pentru juniori I si II, competitie desfăsurată la sfarsitul săptămanii trecute, la Targoviste, in bazin de 50 de metri. Ioana ...

Poli Iași a învins Botoșaniul după o așteptare de aproape 6 ani!
22/07/2024 07:05

Meciul cu numărul 24 dintre Poli Iasi si FC Botosani s-a transat, greu, in favoarea formatiei din dealul Copoului, care nu mai cunoscuse gustul victoriei in fata vecinilor de la nord de aproape sase ani (6 dec ...

Formula 1: Lando Norris va pleca din pole position în MP al Ungariei
20/07/2024 21:30

Pilotul britanic Lando Norris (McLaren) va pleca din pole position in Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, după ce a fost cel mai rapid in calificările desfăşurate sambătă pe ploaie pe circuitul Hungar ...

Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
19/07/2024 16:03

Jocurile Olimpice s-au născut acum 128 de ani, la Atena (Grecia), cu doar 241 de participanti proveniti din 14 tări. Intre timp, sărbătoarea sportului mondial s-a transformat intr-o monstruzitate! Dacă di ...

Derbiul Moldovei a devenit o „bătălie a săracilor” din SuperLiga
19/07/2024 14:44

* Poli Iasi – FC Botosani, astăzi, de la ora 19, in deschiderea etapei cu numărul 2 a SuperLigii O stiu pană si academicienii din Copou, cei care-i invată pe copiii iesenilor cum să se lege strans l ...

Fotbaliștii lui Poli Iași încearcă să dreagă busuiocul eșecurilor conducerii manageriale
18/07/2024 10:35

* vineri, de la ora 19, fortati de caniculă, SuperLiga a programat in Copou un nou derbi al suferintei, intre Poli Iasi si FC Botosani Hotărat lucru, FC Politehnica Iasi nu poate avea parte de liniste! Dacă ...

Rezultate de excepție pentru minifotbalul ieșean, la competițiile naționale
17/07/2024 22:11

* Liberto a castigat Cupa Romaniei, iar Belfoot a devenit vicecampioană natională Minifotbalul iesean a fost la inăltime in această vară! Echipele iesene au scris istorie la competitiile nationale organiz ...

Ioana Babiuc va împărţi dreptatea la Olimpiadă, în întrecerile de judo!
17/07/2024 22:10

Între puţinii reprezentanţi ai Iaşului la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, care vor incepe la 26 iulie, se numără şi arbitrul de judo Ioana Babiuc. Fostă sportivă de performanţă, actualme ...

Echipamentul sportivilor din Mongolia la Jocurile Olimpice de la Paris a făcut furori pe net
17/07/2024 15:15

Internetul a ales echipamentul sportiv preferat de la Jocurile Olimpice de la Paris. Iar dacă s-ar oferi aurul pentru acesta, echipa Mongoliei ar castiga. Sunt doar unele dintre concluziile din presa internati ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei