Brăila: Angajaţii CET se pregătesc iar de proteste, pentru că nu şi-au primit salariile de anul trecut
Dimensiune font:
Angajaţii operatorului local de termoficare din Brăila, SC CET SA, se pregătesc iar de proteste, pentru că nu şi-au primit salariile de anul trecut, aşa cum se angajase noua conducere a societăţii să respecte un grafic de eşalonare a plăţilor restante către salariaţi.
Conform graficului de plată a salariilor restante, pe data de 7 ianuarie oamenii ar fi trebuit să încaseze avansul pe luna octombrie, dar banii nu le intraseră pe carduri nici până la această dată, după cum a declarat luni pentru AGERPRES liderul sindicatului CET, Gheorghiţă Pârlog.
'Avansul pe luna octombrie ar fi trebuit să îl încasăm pe data de 7, dar a trecut mai bine de o săptămână peste această dată. Conducerea societăţii ne-a cerut să fim înţelegători, pentru că au fost sărbătorile de iarnă, iar încasările au fost foarte mici. Mai este foarte puţin timp şi vine data la care trebuie să încasăm şi lichidarea pentru luna octombrie. Am fost asiguraţi că în fiecare lună vom încasa pe data de 7 a lunii avansul, iar pe data de 22 lichidarea', a declarat Gheorghiţă Pârlog.
Angajaţii CET sunt dispuşi să aştepte până pe data de 28 ianuarie să le fie plătite atât avansul, cât şi lichidarea pe luna octombrie a anului trecut, iar, dacă această promisiune nu va fi ţinută, oamenii vor relua acţiunile stradale.
'Dacă până pe 28 ianuarie nu vom primi banii integral pentru luna octombrie, vom protesta din nou în faţa sediului. Am fost cât se poate de înţelegători. Înţelegem că societatea trece prin momente grele în prezent, dar la fel de greu ne este şi nouă', a adăugat Pârlog.
Angajaţii SC CET SA Brăila au pichetat sediul societăţii pe 27 decembrie 2012, în semn de protest faţă de întârzierea plăţii drepturilor salariale, iar a doua zi le-au fost alimentate cardurile cu lichidarea pe luna septembrie.
CET Brăila, care are 380 de angajaţi, trece de mulţi ani printr-o situaţie financiară gravă, care a culminat iarna trecută cu debanşarea în masă a tuturor proprietarilor de apartamente cuplaţi la sistemul centralizat de încălzire, ca urmare a întreruperii alimentării cu gaze a CET-ului.
Situaţia CET este generată de faptul că asociaţiile de proprietari datorează societăţii pentru agentul termic livrat în timp 13 milioane de lei, iar CET-ul datorează la rândul lui către furnizorul de gaze 8 milioane de lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau