Camera Deputaţilor este convocată luni în sesiune ordinară
Dimensiune font:
'În temeiul articolului 66, aliniatele 1 şi 3 din Constituţia României republicată, Camera Deputaţilor este convocată în prima sesiune ordinară a anului 2013 în ziua de luni, 4 februarie, ora 14,00', se arată într-o decizie a Camerei din data de 28 ianuarie 2013.
Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor sesiunea ordinară începe cu o şedinţă a Biroului permanent care va stabili ordinea de zi a primei şedinţe de plen din acea sesiune.
Senatul este convocat luni în prima sesiune ordinară a anului 2013
Senatul este convocat, luni, în prima sesiune ordinară a legislaturii 2012-2016.
Sesiunea ordinară va debuta, începând cu ora 13,00, cu consultări între liderii grupurilor parlamentare din Senat, continuând apoi, la ora 14,00, cu o şedinţă a Biroului Permanent, conducerea forului superior al Parlamentului stabilind ordinea de zi pentru şedinţa plenului - programată pentru ora 16,00.
De asemenea, senatorii se vor reuni, în grupurile parlamentare din care fac parte, începând cu ora 15,00, pentru a-şi stabili priorităţile legislative pentru perioada următoare.
Şedinţa plenului Senatului va începe cu intonarea imnului naţional, senatorii urmând să desemneze, prin vot, componenţa noului Birou Permanent (patru vicepreşedinţi, patru secretari şi patru chestori). După validare, noul Birou Permanent va avea o scurtă şedinţă, la ora 16,30.
Odată reveniţi în plenul Senatului, senatorii vor adopta ordinea de zi a plenului, pe care sunt înscrise peste 20 de acte normative.
Astfel, vor fi supuse votului senatorilor atât proiecte de ratificare a unor Acorduri internaţionale semnate de România, cât şi proiecte sau propuneri legislative care reglementează mai multe domenii.
Este vorba despre proiect care modifică legislaţia în domeniul salarizării personalului din instituţiile publice de cultură, un altul modifică legea privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), urmând să fie supuse votului senatorilor şi proiectele care reglementează regimul deşeurilor, sau care modifică Legea poliţiei locale sau cea privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.
Alte proiecte privesc completarea unor acte normative în domeniul sănătăţii şi al protecţiei sociale, întărirea instituţională a Administraţiei rezervaţiei Biosfera Delta Dunării şi a Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, sau chiar modificarea Codului Penal sau a Ordonanţei nr. 158/1999 privind regimul de control al exporturilor, importurilor şi a altor operaţiuni cu produse militare.
Totodată, plenul Senatului va da un vot şi proiectului privind abrogarea unor articole din OUG nr.61/2008 privind implementarea principiului egalităţii de tratament între femei şi bărbaţi în ceea ce priveşte accesul la bunuri şi servicii sau furnizarea acestora, proiect care are termen de adoptare tacită luni. AGERPRES
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau