Cine sunt cei 60 de secretarii de stat plantati de baronii USL in noul Guvern

default

Dimensiune font:

| 15-01-2013 16:00

 

Salturi politice spectaculoase de la director de cabinet la secretar de stat responsabil cu fondurile europene, numiri in pozitii de decizie in domenii vizate direct de interesele sustinatorului politic, oameni de incredere plantati in posturi-cheie indiferent de trecutul politic, plus cate un tehnocrat de vitrina. Asa arata in linii mari, linia secretarilor de stat din guvernul Ponta II pana in acest moment.

Din pleiada celor aproape 60 de secunzi ai ministrilor carora li se face loc in organigrame, 46 au fost nominalizati sau chiar numiti in functii pana acum, locurile inca vacante urmand sa se transeze in interiorul PSD. Gandul.info le-a refacut secretarilor de stat din ministere traseul politic si profesional, trambulina pe care au ajuns in cele mai ravnite din cele peste 3000 de posturi puse la bataie ïn esalonul al doilea.

Constantinescu, Oprisan si Petrache, oamenii din umbra de la Dezvoltare
Primul secretar de stat care din noul val pentru care Victor Ponta a semnat din prima zi de la instalare este Sevil Shhaideh, intrata in Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice, condus de Liviu Dragnea, cu sustinerea liderilor PSD Nicusor Constantinescu si Radu Mazare. Actualul secretar de stat vine de altfel de la Consiliul Judetean Constanta, unde a fost director al Directiei Generale de Proiecte. Sevil Shhaideh a absolvit ASE si are actiuni in compania ROSYR International SRL.

Incadrat pana recent la Ministerul Dezvoltarii pe post de consilier evaluare la Directia Generala Lucrari Publice, Grigore Trache (PNL), fost primar, vreme de patru mandate, al orasului Popesti Leordeni din Ilfov, este un apropiat al sefului CJ, liberalul Marian Petrache. Potrivit relatarilor din presa, Grigore Trache a fost implicat intr-un scandal privind terenurile Danubiana, societate preluata de grupul Tofan,al carui consultant a fost Theodor Stolojan, fost presedinte al PNL. In 2010, a fost implicat intr-un scandal dupa ce a accidentat un batran pe trecerea de pietoni.

Singurul care si-a pastrat locul in Ministerul Dezvoltarii dupa reorganizare este Iulian Matache, sustinut de Marian Oprisan. Matache a fost de altfel optiunea lui Oprisan si in timpul guvernarii PSD-PDL, in 2009. Secretarul de stat vine de la Consiliul Judetean Vrancea, condus de liderul PSD, sotia sa fiind presedintele sectiei penale a Tribunalului Vrancea.

Linia a doua in Economie
Mihai Adrian Albulescu (PSD) este numarul doi in Ministerul Economiei la nivelul deciziilor legate de energie. Secretarul de stat al ministrului delegat Constantin Nita, PSD-ist si el, a fost numit de Victor Ponta la propunerea lui Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova si al filialei judetene a PSD. Albulescu vine de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, a fost consilier judetean la Prahova, membru in Consiliul de Administratie al Transgaz, in AGA de la Transelectrica si in Consiliul Consultativ al ANRE. La randul sau, cel care l-a propulsat politic, Mircea Cosma, este unicul actional al EOL-SOL Energy si presedintele unei ONG, Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti - Prahova al carei scop este "promovarea eficientei energetice si implementarea de proiecte in domeniul eficientei energetice".

Un secretar de stat care sa se ocupe strict de IMM-uri si de Turism va avea si ministrul Maria Grapini. Postul va fi ocupat de un membru al PC pe care Grapini i l-a propus deja lui Ponta: Dan Enache. "Este un om care a lucrat si in comert exterior, a fost la post in Statele Unite, dar primul-ministru decide daca il va desemna sau nu", a declarat pentru gandul Maria Grapini.

Din randul liberalilor vine Manuel Donescu. Uns secretar de stat la ministerul Economiei condus acum de Varujan Vosganian, a fost consilier personal fostului ocupant al portofoliului, actualul vicepremier Daniel Chitoiu. Absolvent de Istorie, Donescu a lucrat in diplomatie in ultimul deceniu, fiind, printre altele si insarcinat cu afaceri la ambasada de la Beijing.

Oamenii lui Fenechiu
Septimiu Buzasu, ales de Relu Fenechiu sa-i fie mana dreapta in minister, are un trecut legat de PNL si aproape 15 ani in care a ocupat diverse posturi-cheie in Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale. De la Drumuri si Poduri din Satul Mare a ajuns director la Investitii, apoi Licitatii, in tipul guvernului Nastase, la Intretinere sub liberali si, in guvernarea Tariceanu a fost numit inclusiv secretar de stat, in doua etape: 2005-2006, cand Transporturile erau conduse de PD si apoi 2007-2008, sub ministru liberal.

Al doilea liberal de la Transporturi, Cristian Ghibu, membru PNL Iasi si apropiat al ministrului Relu Fenechiu, a fost numit in mai 2012 director general al CFR SA. In perioada 2005-2007 a fost director al Agentiei de Asigurari AVIVA din Iasi. In decembrie 2012 numele sau apare intre noii administratori al CFR SA, cu un mandat de patru ani. Este membru al Clubului Rotary, potrivit declaratiei sale de interese.

Un al treilea post de sectretar de stat din organigrama inca neaprobata in sedinta de guvern revine PSD si este inca vacant.

Cine trage sforile la Interne
Constantin Catalin Chiper, numit secretar de stat pentru relatia cu prefectii, a ajuns in guvern pe filiera PNL, fiind promovat de Rares Manescu, liderul liberal de la sectorul 6. Ramas in MAI din guvernul Ponta I, Chiper a trecut anterior pe la Camera Deputatilor, unde a fost consilier parlamentar timp de 7 ani, pana in 2012, cu o pauza in 2008, cand a fost cooptat la Cancelaria premierului Calin Popescu Tariceanu, la Departamentul de Analiza si Planificare Politica.

Anghel Andreescu, pastrat sef la Ordine si Siguranta Publica din guvernul Ponta I, este un om din sistem sustinut in functii de conducere atat in timpul guvernarii CDR - cand a fost director la SPPP -, cat si in vremea lui Adrian Nastase, cand a fost propulsat sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica.

Avocatul Bogdan Tohaneanu a fost numit la MAI in mandatul fostului ministru Ioan Rus si mentinut in guvernul Ponta II. Tohaneanu a fost implicat in lumea fotbalului, fiind cel care a preluat fosta echipa de fotbal FC National, actualmente Progresul Bucuresti. Ca avocat, a fost apropiat de fostul patron de la National, Constantin Iacov, si l-a reprezentat pe fostul antrenor italian de la Steaua, Cristiano Bergodi, in procesul pe care acesta i l-a deschis lui Gigi Becali, pentru o datorie de 120.000 de euro.

Protejata Rodicai Stanoiu ramane la Justitie
Fost secretar de stat la Justitie in mandatul Rodicai Stanoiu si al lui Cristian Diaconescu in guvernul condus de Adrian Nastase, Simona-MayaTeodoroiu (PSD) a iscat un intreg scandal in 2009, intre PSD si PDL, Emil Boc refuzand sa-i semneze numirea. Impotrivirea lui Boc a venit dupa ce in 2005 ministrul Monica Macovei, actual europarlamentar PDL, o revocase din functie. Teodoroiu a fost insa transferata la Consiliul Superior al Magistraturii si sustinuta de PSD in 2008 pentru un loc in Consiliul National de Integritate. A revenit in guvern pe mana lui Titus Corlatean in 2012, fiind pastrata de Mona Pivniceru.

Tot Titus Corlatean l-a adus la Justitie si pe Florin Aurel Motiu, judecator detasat de la Curtea de Apel Timisoara in mai 2012. Presa locala a relatat ca Motiu i-a fost coleg lui Corlatean, fostul ministru din guvernul Ponta I. Intrat in magistratura in 1994, in perioda 2001- 2002 a fost presedintele sectiei comerciale si de contencios - administrativ la Tribunalul Timis. Sotia sa este avocat in cadrul baroului Timis.

Din guvernul Ponta I ramane si Ovidiu Putura, propulsat in minister de PNL. Judecator fost detasat la MJ de la Tribunalul Bistrita-Nasaud, Putura raspunde de Directia de avizare a actelor normative, Directia de contencios si Serviciul privind profesiile juridice conexe, care ii are in vizor pe executorii judecatoresti si pe notari. In 2010 a candidat la CSM, insa fara succes. Putura a fost cel care in iulie 2012 a inaintat Inspectiei Judiciare o sesizare privind dosarul Trofeul Calitatii in care Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare. Sesizarea Inspectiei Judiciare a fost oprita la acel moment de catre fostul ministru Titus Corlatean.

Baiatul lui tata, din Top 500 Forbes, la Agricultura
Valentin Soneriu, in varsta de 30 de ani, vine din mediul de afaceri pe filiera PNL. Este directorul general al companiei CarmOlimp care se ocupa cu producerea si cu vanzarea de produse alimentare, carne si mezeluri. Are o avere estimata la 22 - 23 milioane de euro, potrivit Forbes. Compania CarmOlimp, infiintata de catre parintii sai, opera anul trecut 50 de magazine proprii si peste 60 de unitati in sistem franciza.

Rodat la Bruxelles, unde a lucrat 14 ani la Rerezentanta Permanenta a Romaniei la UE ca ministru-consilier, sef sectie agricultura si reprezentant in Comitetul Special Agricol, Achim Irimescu a fost adus in guvern pe filiera PC, nefiind insa membru de partid.

Cu sustinerea lui Daniel Constantin, ramane in minister si Dumitru Daniel Botanoiu fost director al Societatii Nationale a Produselor Agricole din Ministerul Agriculturii, dar si manager in mai multe firme private care activeazap in agricultura.

Fostul consilier al lui Tariceanu recuperat de David la Externe
Ultimul venit in Ministerul de Externe este Stejarel Olaru, avansat de PNL secretar de stat pentru romanii de pretutindeni, in subordinea lui Cristian David. Olaru a devenit vizibil in politica din postura de apropiat al lui Calin Popescu Tariceanu, caruia i-a fost consilier pe probleme de securitate nationala in perioada guvernarii liberale. Istoric de formatie, Olaru a fost numit, de mana lui Tariceanu director general la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (IICCR), de unde a fost insa inlaturat in timpul guvernarii Boc.

Bogdan Aurescu este diplomat independent politic, pastrat in pozitia de secretar de stat in care a fost avansat in 2009 de PDL dupa succesul reprezentarii Romaniei la Curtea Internationala de Justitie in litigiul cu Ucraina pentru Insula Serpilor. Lucreaza in MAE din 1996, fiind propus inclusiv ministru de Externe in cabinetul Catalin Croitoru, guvern respins insa de parlament in 2009.

George Ciamba lucreaza in MAE din 1990, trecand anterior prin functii de ambasador al Romaniei in Republica Elena, in Turcia si de reprezentant permanent al Romaniei la Organizatia Cooperarii Economice la Marea Neagra. Are in coordonare Aracerile Europene.

Ovidiu Dranga a intrat in randul secretarilor de stat in timpul scurtului mandat al lui Andrei Marga la Externe. In ultimii patru ani, Dranga fusese ambasadorul Romaniei in Belgia. Este diplomat din 1991, fost director al directiei NATO (2000-2001) si director general pentru afaceri politice (2005-2007) in MAE. Dranga a absolvit un masterat la Harvard, conform cv-ului oficial.

"Relicvele" PDL in guvernul USL, la Mediu
CV-ul politic subtire in tabara liberala nu a contat in nominalizarea pentru functia de secretar de stat la Ape si Paduri a lui Ionut Iuga. New-entry in esalonul al doilea al guvernului, Iuga a fost ales in iunie 2012 consilier local la Ramnicu Sarat pe listele PNL, desi pana cu doua luni inainte avusese carnet de membru PDL. Noul secund al Luciei Varga, avocat de profesie, a demisionat teatraldin PDL la inceputul lui arprilie anul trecut, sustinand ca de prea multe ori i s-a cerut sa puna pe primul plan interesul de partid.

La Paduri, si-a facut loc si Gelu Puiu, inginer Silvic de la Suceava. Nici acesta nu se poate lauda ca a avut o relatie tensionata cu PDL, in vremea cand democrat-liberalii erau la putere fiind mentinut pe plan local ca sef al ocolului silvic din Frasin. Gelu Puiu a fost implicat intr-un scandal legat de producerea unui accident, fiind invinuit in dosarul deschis in cauza respectiva. De asemenea, tatal sau a condus, pana in 2000, Fabrica de cherestea Moldovita, care a fost in portofoliul de afaceri al fratilor Hayssam.

Fosta asistenta la cabinetul de europarlamentar al Rovanei Plumb, Elena Dumitru, a fost provovata secretar de stat, in noua structura a guvernului, de catre PSD. In mandatul anterior de ministru al Rovanei Plumb, fusese secretar general adjunct si, anterior, director general al Directiei de Deseuri din Ministerul Mediului.

Ieri director de cabinet, azi secretar de stat la Munca
Un salt semnificativ, cu sprijinul PNL, face Iulia Corut, avansata din director de cabinet al ministrului secretar de stat care se va ocupa de fonduri europene.

Georgeta Bratu, instalata secretar de stat pe filera PSD, in guvernul Ponta I, isi va pastra functia. Mentinerea lui Bratu a fost confirmata pentru gandul din partea ministrului muncii, Mariana Campeanu. Fost consilier parlamentar, Bratu a lucrat anterior in directiile de asistenta sociala si pensii din Ministerul Muncii, in guvern si in deconcentrate din ialomita.

Sustinuta de PNL, Denisa Oana Patrascu are 33 de ani, a fost consilier parlamentar in Senat, consilier juridic si secretar de stat in Ministerul Muncii.

Arafat, tehnocratul din vitrina la Sanatate
De departe omul cu cea mai buna imagine din guvernul Ponta II, Raed Arafat nu a fost convins de primul-ministru sa accepte mai mult decat o functie de secretar de stat la varful ministerului. In impartirea politica a puterii, functia lui Arafat a fost asumata de PNL. Intrat in Ministerul Sanatatii in 2007, ca subsecretar de stat, fondatorul serviciului de urgenta SMURD a avut sprijinul tuturor partidelor care s-au succedat la putere, insa a ramas un technocrat, inclusiv in noiembrie-decembrie 2012 cand si-a asumat mandatul de ministru pentru numai cinci saptamani.

A doua nominalizare a PNL pentru esalonul al doilea este Adrian Pana. A ocupat din februarie 2012 pana in prezent functia de consilier la cabinetului secretarului de stat din Ministerul Sanatatii fiind si expert parlamentar la grupul PNL. Pana a lucrat in mai multe randuri in Ministerul Sanatatii incepand cu 2004. A fost consilier al ministrului Nicolaescu in mandatul precedent al acestuia in fruntea Ministerului Sanatatii.

PSD va da al treilea secretar de stat la Sanatate, nenominalizat pana la acest moment. "Vor fi trei secretari de stat si un subsecretar de stat. La secretari de stat vor fi doi de la PNL si unul PSD, iar subsecretarul de stat va fi de la PC", a explicat pentru gandul ministrul Eugen Nicolaescu. Pentru functia de subsecretar de stat PC l-a desemnat pe Razvan Vulcanescu, retrogradat din pozitia de secretar de stat in guvernul Ponta I. Anterior, Vulcanescu a fost director al Directiei de control din CNAS.

Garda veche de la Aparare
Sebastian Huluban a fost numit de liberali secretar de stat in MApN, fiind responsabil cu politica de aparare si planificare, el pastrandu-si functia primita in mandatul fostului ministru, Corneliu Dobritoiu (PNL). Huluban este doctor in istorie si inainte de a fi numit secretar de stat a lucrat 10 ani in cadrul Departamentului pentru politica de aparare si planificare al MApN. Anuns in guvern pe trambulina PNL, Huluban a lucrat initial pentru biroul senatorial din Oradea al senatorului PSD Liviu Maior, in perioada 1997-1998. A trecut PNL Huluban in mandatul de ministru al lui Teodor Athanasiu (PNL) cand a fost consilier al unui secretar de stat in MApN.

Dan Tataru a fost mentinut in functia de secretar de stat al MApN, responsabil pentru relatia cu Parlamentul, cresterea calitatii vietii personalului si informare publica. El detine aceasta functie din 2009. Anterior, Tataru a fost consilier judetean la Bacau, timp de 9 ani, din partea PSD, unde filiala este condusa de Viorel Hrebenciuc.

In functie ramane si generalul Floarea Serban, responsabila pentru Departamentul de Armamente. Serban este militar de cariera, fost loctiitor al sefului reprezentantei militare a Romaniei la NATO si la UE. Inainte de 1989, Floarea Serban si-a inceput cariera ca sefa a plutonului de instruire militara a studentelor din Bucuresti, de la Politehnica si de la Universitate.

Andronescu si-a lasat omul de incredere la Educatie. Ca si UDMR
Dupa mai multe incercari de candidatura, inclusiv la parlamentare, finalizate fara succes, vicepresedintele PNL Stelian Fedorca a fost propulsat secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar, urmand sa fie reconfirmat in guvernul Ponta II. Fedorca a fost director al Colegiului "Mihai Eminescu" din Bucuresti, fost inspector scolar general al Capitalei in perioada 2007-2009 si director al Directiei Politici Educationale din ministerul de resort.

Pe mana fostului ministru PSD, Ecaterina Andronescu a fost numit Gigel Paraschiv, care urmeaza sa fie reconfirmat secretar de stat pentru invatamantul superior. Apropiat al lui Andronescu, Paraschiv este din 1992 profesor la Universitatea Politehnica, in care a detinut, in timp, mai multe functii de conducere.

Una dintre reconfirmarile care a trezit nemultumiri in randul PNL, este cea a UDMR-istului Király András György, care ramane secretar de stat pentru invatamantul minoritatilor. Mentinerea sa, in ciuda refuzului liberalilor de a coopta UDMR la guvernare, a fost justificata de Victor Ponta ca un mesaj de deschidere fata de minoritatea maghiara, fiind in realitate o usa lasata deschisa pentru UDMR. Kiraly a ajuns secretar de stat in timpul guvernarii PDL-UDMR, dupa un mandate de deputat UDMR.

PSD Gorj ia Comunicatiile
La Ministerul Societatii Informationale ramane secretar de stat PSD-istul Bebe-Viorel Ionica, detinatorul licentei Antena 1 Targu Jiu si a ziarului Gorjeanul, provenit din filiala in care premierul Victor Ponta si-a reconfirmat mandatul de deputat. Fost PDL-ist, Bebe Ionica si-a sters din CV perioada petrecuta in partidul lui Emil Boc, asumandu-si doar pozitia de vicepresedinte PSD Gorj din 2008. Potrivit presei locale, Ionica a fost unui din obisnuitii contractelor cu statul prin firma sa, Centrul de Calcul SA.

Al doilea post de secretar de stat revine PC care l-a nominalizat pe Sorin Vicol, fostul ministru delegat pentru coordonarea autoritatilor de control in guvernul Tariceanu. Numit in decembrie 2004, dupa cooptarea la guvernare a partidului condus atunci de Dan Voiculescu si descris de presedintele Traian Basescu ca "solutie imorala", Vicol a demisionat dupa numai o luna, nemultumit ca Autoritatea Nationala a Vamilor si Garda Fianciara i-au fost luate din subordine fiind trecute la Ministerul Finantelor. De la minister, a trecut la Administratia Nationala a Rezervelor de Stat, plecand din executiv odata cu iesirea PC de la guvernare in decembrie 2006.

De la Energy Holding la Finante
Cel mai recent nume avansat in Ministerul Finantelor pentru esalonul al doilea de catre liberali este cel al lui Dan Manolescu. Viitorul secretar de stat de la Finante este vicepresedintele Consiliului Superior al Camerei Consultantilor Fiscali si vine dintr-o companie privata, Soter & Partners, unde a coordonat departamentul de consultanta fiscala.

Gheorghe Gherghina, alintat de politicieni "tatal bugetului", lucreaza de 20 de ani in Ministerul de Finante. Avansat secretar de stat pe filiera PSD, in 2009, Gherghina a fost menajat de toate formulele de putere care s-au succedat prin Finante, fiind potrivit unor surse politice unul dintre cei direct apelati de presedintele Traian Basescu atunci cand seful statului dorea detalii tehnice din minister. Anterior, a trecut prin Banca Nationala, si prin Tarom.

Inclus initial in guvernul din umbra al PNL ca ministru de Finante, Claudiu Doltu, a prins, dupa preluarea puterii de catre USL, doar functia de secretar de stat. Doctor in economie, Doltu a fost consilier economic al presedintelui Emil Constantinescu si a fost unul dintre cei care au scris programul de guvernare ian 2000, pentru CDR. A mai fost secretar de stat la Finante, in perioada 2005 - 2006, sub guvernarea Tariceanu.

Fost sef al Trezoreriei, Enache Jiru, a avansat la conducerea CEC si in cea a Minsiterului de Finante cu sprijinul PSD, fiind un mai vechi colaborator al lui Mihai Tanasescu. Pana in 2000, a lucrat la Banca Nationala, dupa 2005 numarandu-se printre consultantii companiei Energy Holding. In 2007 a devenit presedintele fondului de pensii MKB Romexterra, in care Delta Asigurari, companie asociata omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu detinea 40%, potrivit informatiilor vehiculate in presa. In perioada 2009-2010, a fost presedinte al Comisiei de Selectie a Administratorului pentru Fondul Proprietatea.

Cultura, 100% pe mana PNL
In noul val de secretari de stat, liberalul Radu Boroianu il inlocuieste pe Victor Opaschi, de la PSD. Fostul director artistic la teatrul Tandarica, regizorul este unul dintre liberalii cu vechime, membru PNL inca de la reinfiintare. Vicepresedinte fondator al PNL Aripa Tanara, Radu Boroianu a fost secretar de stat la Cultura in perioada 1990-1992 si ambassador in Elvetia, in timpul mandatului de presedinte al lui Emil Constantinescu.

Nominalizat de liberali in guvernul Ponta I, Sergiu Nistor este mentinut in functia de secretar de stat si in mandatul lui Daniel Barbu la MInisterul Culturii. Nistor a fost secretarul Comisiei Nationale pentru UNESCO, este doctor in arhitectura si a lucrat in Ministerul Culturii in perioada 2001 - 2008.

Cadoul traseistului Hogea: Relatia cu Parlamentul
Actualul PNL-ist Gheorghe Hogea a fost sustinut pentru functia de secretar de stat al ministrului pentru Relatia cu Parlamentul de presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde - vicepresedinte al PNL. Fost deputat PDL, Hogea a trecut in tabara liberala in primavara anului trecut impreuna cu Valentin Rusu si Sorin Frunzaverde.

La Ministerul Tineretului si Sportului, unul dintre secretarii de stat revine PC, pe lista inaintata lui Ponta aflandu-se numele lui Codrin Scutaru, iar al doilea PSD, inca nedesemnat. Sociolog si jurist, Codrin Scutaru a intrat in politica in postura de consilier al ministrului PSD Dan Mircea Popescu la Munca, in timpul guvernarii Nastase. Ulterior a trecut prin Cancelaria primului-ministru Tariceanu,caruia i-a fost consilier pentru Administratie publica centrala, a intrat in stafful secretarului de stat liberal Svetlana Preoteasa de la Educatie, de unde a plecat, la momentul instalarii guvernului PDL, in consultanta privata.

In discutie sunt in continuare, si functiile de secretari de stat de la Afaceri Europene si de la Marile Proiecte, atribuite PSD.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 16.12.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 - ora 12.30; - spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 13.00; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 16.12.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (30mp) din Targul Auto, destinat amplasarii unui container/ rulote/ chiosc, pe 16.12.2024 – ora 13.45; - spatiul comercial S2 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.00; - spatiul comercial S9 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.30. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei