Ingineria gândită de doi bucureșteni: cumpărau haine scumpe și returnau haine vechi/ Polițiștii i-au prins
Dimensiune font:
Poliţiştii din Capitală au făcut, miercuri, percheziţii într-un dosar de înşelăciune. Două persoane sunt acuzate că au comandat haine de pe site-ul unei firme şi, utilizând formularul de retur, au înapoiat haine uzate, provocând un prejudiciu de peste 385.000 de lei. Cei doi sunt acuzaţi de peste 300 de astfel de fapte.
Concret, cei doi bucureșteni cumpărau haine de pe Emag sau Fashion Days, iar apoi aplicau politica de retur. În coletul de retur, aceștia puneau haine vechi, dar până când firma apuca să verifice coletul, aceștia deja încasau banii din politica de retur. Ulterior, hainele erau vândute pe diverse platforme.
”Astăzi, 12 octombrie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigații Criminale Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 2 mandate de percheziție, în Capitală, la domiciliul unor persoane, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.
Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada aprilie - august, două persoane ar fi efectuat comenzi online, de articole vestimentare, de pe site-ul unei societăți comerciale, ar fi achitat produsele, iar după primirea acestora, în baza cererii de retur, ar fi restituit în locul bunurilor comandate, articole vestimentare uzate, primind totodată contravaloarea acestora, achitată inițial.
Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat este de 385.000 de lei.
În cursul acestei dimineți, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, iar persoanele vizate au fost conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale.
Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (323 de acte materiale).
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, informează Poliția Capitalei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau