Kovesi l-a scăpat DEFINITIV pe Băsescu de dosarul „Flota”
Dimensiune font:
După zece ani în care au susţinut că preşedintele nu poate fi cercetat din cauza imunităţii, DNA a anunţat ieri clasarea dosarului „Flota”, în care Traian Băsescu era acuzat de fapte de corupţie
Procurorii DNA au dispus clasarea dosarului „Flota”, în care este vizat şi fostul preşedinte Traian Băsescu. Într-un răspuns al DNA la solicitarea Agerpres, se arată că în acest dosar, „datorită cauzei de impunitate prevăzută de Constituţia României”, prin rezoluţia din 19 octombrie 2006, s-a dispus suspendarea urmăririi penale. Ulterior, ca urmare a încetării cauzei de suspendare a urmăririi penale, împrejurare ce a intervenit la data de 21 decembrie 2014, prin ordonanţa din 12 ianuarie 2015, s-a dispus reluarea urmăririi penale. Prin ordonanţa procurorului din data de 21 ianuarie 2015 s-a dispus faţă de Traian Băsescu clasarea cauzei având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi delapidare, întrucât „faptele nu există”.
Citeşte şi Băsescu iese din politică la fel ca Iliescu
Faptele „nu există”
Potrivit DNA, în ceea ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciu, reţinută în sarcina lui Traian Băsescu, se constată că această faptă „nu există”, deoarece, prin exercitarea funcţiilor de decizie în cadrul Ministerului Transporturilor, în perioada 1990-1992 şi 1996-2000, „nu a produs şi nu a determinat producerea vreunui prejudiciu în patrimoniul CNM Petromin SA Constanţa, aceasta pentru că navele care fac obiectul cauzei s-au vândut în baza aprobărilor legale date de Fondul Proprietăţii de Stat (FPS) — acţionarul majoritar al CNM Petromin SA în cadrul procesului de privatizare iniţiat de Guvernul României”. „Cele 16 nave aflate în contracte de management cu grupul KLAVENESS au rămas în proprietatea CNM Petromin S.A (cu drept de dispoziţie asupra lor) până în 1999-2000, când acestea au fost vândute la licitaţie. Sumele realizate din vânzarea celor 16 nave au fost în cuantum de 63.134.735 USD. Decizia vânzării navelor nu a aparţinut Ministerului Transporturilor, ci a aparţinut FPS şi AGA a CNM Petromin SA, întrucât FPS şi nu Ministerul Transporturilor era acţionarul majoritar al CNM Petromin SA. De altfel, CNM Petromin SA, ca societate comercială pe acţiuni în domeniul transporturilor navale, la data de 31.12.1992, avea datorii de 14.770.000 USD”, argumentează DNA.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau