Numărul infecţiilor cu Rotavirus, în creştere. În saloanele de Pediatrie stau câte doi copii în pat
Dimensiune font:
Aglomeraţie la Spitalul de Urgenţă din Constanţa. În saloanele secţiei de Pediatrie stau câte doi copii într-un pat de o persoană. În plus, mulţi dintre micuţii pacienţi au vârste mai mici de trei ani, aşa că şi mamele sunt nevoite să se interneze alături de ei.
În prezent, la secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă sunt 118 pacienţi în 78 de paturi. Mulţi dintre copii au vârste sub trei ani, iar legea îi obligă pe medici să-i interneze împreună cu un părinte.
"Spitalul judeţean e supraaglomerat şi riscăm să nu mai avem unde să-i mai primim. Părinţii trebuie să-i ferească pe copii din mediile aglomerate. E evident că la grădiniţă se întâmplă treaba asta", a spus Dan Căpăţână, managerul Spitalul de Urgenta Constanta.
Pacienţii vin în special din mediul rural, iar mulţi dintre părinţi nu au nici măcar asigurare medicală. Medicii spun că pe lângă bolile de sezon, precum viroze sau probleme respiratorii, a crescut şi numărul infecţiilor cu Rotavirus. Acesta se transmite în special din cauza igienei precare a micuţilor.
"Este o infecţie care se manifestă prin febră, copilul se deshidratează repede şi obligatoriu trebuie perfuzat şi tratamentul se face numai în spital.Tratamentul durează în medie 7 - 10 zile, primele zile mai grele, apoi de recuperare până când se ajunge la starea anterioară îmbolnăvirii", a spus Cristina Mihai, sef sectie Pediatrie Spitalul de Urgenta Constanta.
Părinţii bebeluşilor sunt sfătuiţi de medici să-şi vaccineze copiii împotriva Rotavirusului. Din păcate, costurile mari ale acestui vaccin îi fac pe cei care locuiesc la ţară să ignore sfatul doctorilor, iar mulţi dintre copii ajung ulterior la Urgenţă.
sursa: realitatea.net
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau