Papa Francisc, îngrijorat de efectele economice și politice ale pandemiei
Dimensiune font:
Papa Francisc a afirmat duminică faptul că pandemia de Covid-19 este cea mai recentă criză care dovedeşte că doar forţele pieţei şi politicile economice de tip „trickle-down” nu au reuşit să producă beneficiile sociale pretinse de susţinătorii lor, transmite Reuters, conform news.ro.
Politicile economice „de dispersare” (trickle-down) constau în acordarea de facilităţi fiscale marilor corporaţii şi deţinătorilor de averi mari, în ideea că efectul acestora se va dispersa la nivelul întregii societăţi.Într-o scrisoare papală (enciclică) pe tema fraternităţii umane, Francisc a afirmat şi că proprietatea privată nu poate fi considerată un drept absolut în toate cazurile în care unii trăiesc extravagant în timp ce alţii nu au nimic.
Numită „ Fratelli Tutti” (Fraţi cu toţii), scrisoarea a fost criticată pentru că nu foloseşte un limbaj incluziv, după ce a fost anunţată luna trecută.
În italiană, Fratelli înseamnă fraţi, dar cuvântul este folosit şi pentru fraţi şi surori. Vaticanul a anunţat că termenul a fost preluat din recomandările scrise de Sf. Francisc de Assisi în secolul 13 către adepţii săi şi că nu poate fi modificat.Papa s-a referit în mod direct la economia de disipare, teoria preferată de conservatori potrivit căreia facilităţile fiscale şi alte stimulente acordate majoritatii companiilor şi bogaţilor sunt benefice în final restului societăţii, prin investiţii şi crearea de locuri de muncă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau