PSD neagă „divorţul” de PNL
Dimensiune font:
Social-democratul Valeriu Zgonea a negat ieri scenariile privind racolarea de parlamentari de la alte partide în vederea formării unei noi majorităţi în Parlament
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat ieri că PSD nu doreşte să construiască nicio altă majoritate, susţinând că acest partid a fost întotdeauna cel mai puternic grup pe scena politică românească. „Dar, eu spun încă odată şi rămânem la ideea veche că, odată cu modificarea Constituţiei, trebuie să blocăm migraţia politică. Atunci când această Constituţie va avea, aşa cum am câştigat şi noi alegerile, şi partea etică, eu voi fi unul dintre cei care o vor vota cu ambele mâini. Voi face şi un lobby puternic, aşa cum am promis, pentru că am câştigat alegerile pe acest principiu şi eu vreau să rămân solidar cu principiile care ne-au adus pe noi, cu 70%, la câştigarea alegerilor”, a afirmat ieri preşedintele Camerei Deputaţilor, după şedinţa Biroului Permanent. Întrebat dacă există o strategie a partidului de a atrage noi parlamentari, Zgonea a spus că nu se poate vorbi de aşa ceva. „Cu o parte dintre ei ne cunoaştem dinainte de a fi parlamentari. Dacă o să vă uitaţi la istoricul unei mari părţi dintre cei care au venit, ei au fost membri ai PSD. Din varii motive s-au dus în alte zone, au vrut să candideze, unii au avut această ambiţie personală”, a motivat liderul PSD. Potrivit acestuia, textul actual al legii, „aşa cum e el deformat”, a permis PSD să aibă mai mulţi parlamentari. „Noi avem 78 de locuri în plus şi suntem într-un text de modificare acum, în aşa fel încât dacă sunt doi sau trei parlamentari pe acelaşi colegiu să nu mai putem să facem alegeri, astfel încât posturile statului să fie reduse pentru că au reprezentare în Parlament”, a explicat Zgonea.
Singura soluţie, altă Constituţie
De altfel, acesta a admis că se poartă negocieri cu parlamentarii, dar a spus că este o chestiune care întotdeauna s-a întâmplat în România. „Poate şi pentru că viaţa de partid în PSD este cunoscută ca una intensă la nivelul administraţiei locale şi asta ne avantajează. Bătălia aceasta o facem şi la nivelul primarilor care au ieşit independenţi şi care ne permite, atunci când se afiliază grupurilor de primari social-democraţi, să nu-şi piardă mandatul”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor, potrivit căruia migraţia parlamentarilor poate fi oprită „numai prin modificarea Constituţiei”. „Probabil că o Constituţie modificată, în care deputaţii să nu mai poată migra dintr-o parte în alta decât dacă îşi pierd mandatul ca şi aleşi locali, ar fi un lucru benefic pentru România”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor. Cât priveşte posibilitatea ca transferurile de la anumite partide mai mici spre PSD sau PNL să se facă contra cost, Valeriu Zgonea a negat această ipoteză. (Dionisie Paşcu)
„Nu am văzut parlamentari care să primească bani” – Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau