Botoşănenii pot să-şi vândă din nou porcii la abatoare
Dimensiune font:
* potrivit unui ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, gospodăriile individuale din mediul rural pot din nou să-şi valorifice porcii la abatoare * oamenii pot din nou să-şi vândă porcii la abatoare, de la jumătatea lunii noiembrie
Botoşăneanul Mihai Ţurcanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat că ordinul va duce la creşterea numărului crescătorilor de porci din ţară şi la îmbunătăţirea nivelului de trai din mediul rural. „Câţiva ani, oamenii de la ţară nu şi-au putut valorifica porcii crescuţi în gospodăriile lor pentru că era interzis din cauza pericolului pestei porcine. S-au luat toate măsurile necesare pentru a se evita problemele şi s-au introdus norme noi, iar acum oamenii de la sate pot din nou să-şi ducă porcii la abatoare pe tot teritoriul României”, a declarat Mihai Ţurcanu. El a precizat că, astfel, pe mesele românilor va reveni carnea de porc crescut în gospodăriile ţărăneşti autentice româneşti.
Potrivit preşedintelui ANSVSA, porcii din gospodăriile ţărăneşti vor trece prin filtrul a doi medici veterinari înainte de a intra în abatoare. Astfel, pentru a putea vinde porcii la abatoare, crescătorii trebuie să facă o serie de analize la un medic veterinar autorizat, porcii să fie crotaliaţi şi să fie transportaţi cu mijloace autorizate de transport. Apoi, la abator, carnea de porc va fi testată de către medicul veterinar al unităţii de sacrificare a animalelor, urmând ca şi după cel de-al doilea filtru sanitar-veterinar să intre la abatorizare.
Alina Caliniuc
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau