Consiliul Judeţean Botoşani are propria societate de salubrizare
Dimensiune font:
Consiliul Judeţean (CJ) a înfiinţat, miercuri, propria societate de salubrizare. Consilierii judeţeni, cu excepţia democrat-liberalilor, au votat o hotărâre privind participarea judeţului Botoşani cu capital la înfiinţarea societăţii comerciale Eco-Sal. CJ urmează să deţină 99% din capitalul societăţii, iar Consiliul Local al comunei Stăuceni, pe raza căreia se construieşte depozitul judeţean de deşeuri, va deţine 1%. Noua societate va avea un capital de 115.000 de lei, divizat în 5.750 de acţiuni, valoarea nominală fiind de 20 lei pe acţiune.
Preşedintele CJ, Florin Ţurcanu, doreşte ca Eco-Sal să participe la licitaţia pentru desemnarea firmei care va asigura la nivel de judeţ serviciile de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor din toate localităţile Botoşaniului. „Obiectul de activitate al Eco-Sal este operarea serviciilor de salubrizare a căror gestiune va fi delegată prin Contractul de delegare, în aria de delegare definită în respectivul contract. Implicit, societatea va asigura implementarea programelor de investiţii publice destinate dezvoltării şi modernizării infrastructurii tehnico-edilitare, inclusiv cele finanţate din fonduri structurale”, se arată în hotărâre.
CJ implementează un proiect de peste 35 de milioane de euro finanţat de Uniunea Europeană, care include mai multe componente, printre care colectarea selectivă a deşeurilor (cuprinde platforme de colectare dotate cu euro-containere pentru colectarea separată a deşeurilor reziduale şi a materialelor reciclabile, precum şi unităţi de compostare individuală în gospodării pentru deşeurile biodegradabile); construirea unui depozit conform (prima celulă, cu o capacitate de 0,95 milioane de tone) la Stăuceni; construirea unei staţii de sortare cu capacitatea de 24.500 t/an la Stăuceni; construirea a două staţii de transfer la Săveni şi Ştefăneşti şi amenajarea punctelor publice de colectare la staţiile de transfer de la Dorohoi şi Flămânzi; închiderea şi reabilitarea a două depozite urbane neconforme (Botoşani şi Dorohoi); achiziţionarea a 25 de vehicule pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere, achiziţionarea a 7.397 de euro-containere.
Proiectul este derulat prin Programul Operaţional Sectorial 'Mediu' (POS Mediu) - „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate” şi se derulează pe o perioadă de 57 de luni cu finalizare la data de 21 august 2015.
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a deşeurilor care să îmbunătăţească atât calitatea vieţii, cât şi pe cea a mediului din judeţul Botoşani şi să corespundă din punctul de vedere al protecţiei mediului cu cerinţele legislaţiei române şi europene.
Codrin Ispas
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau