„Duchess Potatoes”, o rețetă rafinată
Dimensiune font:
Prima rețetă Duchess Potatoes (Cartofii ducesei) a fost publicată în La Nouvelle Cuisinière Bourgeoise în 1746. Pentru acest preparat puteți folosi cartofi „yukon Gold”. Este soiul ideal deoarece oferă o consistență cremoasă.
Este pur și simplu un piure de cartofi îmbogățit, copt într-un cuptor încins până devine auriu. Practic avem de-a face cu un piure reinterpretat.
Pentru a pregăti cartofii ducesei aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg cartofi, 100 g unt gras, 2 ouă întregi și încă un ou, 2 gălbenușuri, sare. Pentru o notă de rafinament puteți opta și pentru un vârf de cuțit cu nucșoară. Cartofii se pot mânca simpli sau garnitură pentru friptură.
Curățați cartofii, tăiați în două, spălați și puneți la fiert cu sare, aproximativ o lingură. E bine să nu fie tăiați mai mărunt pentru că vor prinde multe apă. Scurgeți foarte bine apa după ce sunt fierți și treceți cartofii printr-o sită fină. Puneți untul și amestecați foarte bine folosind un tel, până se transformă într-un piure delicat. Ulterior puneți și oule, dar amestecați cu grijă după fiecare dintre ele.
Adăugați acum și gălbenușurile și vârful de cuțit cu nucșoară. Se va tapeta o tavă cu hârtie de copt și se va preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius. Cartofii se vor așeza în tavă folosind un șpriț.
Ungeți amestecul cu ouă, introduceți tava la cuptor şi coaceți până se rumenește, aproximativ 40-45 de minute. Soiul de cartofi Yukon Golds sunt cei mai buni pentru cartofii ducesei deoarece se rumenesc foarte frumos, iar interiorul rămâne pufos şi puțin mai uscat. Dacă doriți ca textura să fie mai fină adăugați una până la două linguri de smântână în amestecul de cartofi.
Cartofii ducesei sunt gata atunci când s-au rumenit. Puteți pune deasupra puțină verdeață, fie mărar, fie pătrunjel, după gust. Acești minunați cartofi se pot servi simpli, cu o salată sau alături de o friptură.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau