Bucătăria chineză - Furnici în copac
Dimensiune font:
Ingrediente
200 g taitei din orez
300 carne amestec
2 linguri de sos de soia
1 lingurita de sos Worcester
1 lingurita de otet de orez
1 bucatica ghimbir
1 ardei iute
1 ceapa verde (eu am pus uscata
rosie)
2 lunguri ulei de susan (eu am avut masline)
1 lingura de amidon porumb
sare
daca mai este nevoie
piper
Mod de preparare
Peste carnea tocata, adaugam lingura de amidon, sosul de soia, sosul de Worcester, o lingura de ulei de susan, piper, amestecam si lasam la rece 20 de minute.
Punem la fiert, apa cu sare si cand clocoteste, bagam taiteii de orez si ii lasam sa fiarba 10 minute, dupa care se scurg si se trec sub jet de apa rece. Ii lasam sa se scurga bine.
In uleiul ramas, calim ceapa taiata mica (partea alba a cepei verzi), ardeiul iute si ghimbirul taiat marunt. Adaugam si carnea aromatizata si lasam sa scada sucul lasat, apoi adaugam totul peste taitei. Se decoreaza cu frunzulite de ceapa verde si rondele de arde iute.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau