Budincă de prune cu caise
Dimensiune font:
Un desert usor de facut, rustic, cu ingrediente simple, care va va aduce aminte de copilarie si pe care veti vrea sa il refaceti pentru ca pur si simplu este usor, aromat si pe gustul tuturor.
Ingrediente pentru 8 portii:
500 ml lapte
150 g gris
3 oua
90 g zahar tos
7-8 caise
7-8 prune
Puneti laptele la incalzit pe foc si adaugati grisul in ploaie. Amestecati continuu pentru a nu se forma cocoloase, adaugati zaharul si lasati pana cand se ingroasa. Luati vasul de pe foc si lasati sa se racoreasca 10 minute. Cu mixerul aerati grisul:
Adaugati unul cate unul galbenusurile, mixand dupa fiecare adaugare. Bateti spuma albuurile si adaugati jumatate din spuma, amestecati cu o spatula. Adaugati si restul de albus si amestecati.
Pregatiti un vas termorezistent mai inalt (us vas de yenna de 2 l), ungeti-l cu unt si rasturnati compozitia.
Acum va spun ce am patit eu: vasul meu nu a fost prea inalt iar cand budinca a inceput sa creasca in cuptor iar fructele sa lase suc, acesta s-a scurs in cuptor. In ultimul moment am pus dedesubt o tava si astfel m-am scutit de la a mai spala cuptorul. Asadar, daca vasul nu este prea inalt, puneti de la inceput vasul intr-o tava de cuptor si dati asa la copt. Peste compozitie aranjati fructele spalate si curatate de samburi, dupa preferinta (puteti folosi numai prune):
Si dati la cuptorul preincalzit la 150 de grade (foc mic) pentru aprox. 50 minute.
Lasati la racit si serviti cu pofta!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau