ERR(8): Notice: Undefined variable: GDPR
ERR(8): Notice: Undefined variable: GDPR_CONSENT_755
Budincă de prune cu caise

Budincă de prune cu caise

1599976a_img

Dimensiune font:

| 02-09-2022 10:07

Un desert usor de facut, rustic, cu ingrediente simple, care va va aduce aminte de copilarie si pe care veti vrea sa il refaceti pentru ca pur si simplu este usor, aromat si pe gustul tuturor.

Ingrediente pentru 8 portii:

500 ml lapte
150 g gris
3 oua
90 g zahar tos
7-8 caise
7-8 prune
Puneti laptele la incalzit pe foc si adaugati grisul in ploaie. Amestecati continuu pentru a nu se forma cocoloase, adaugati zaharul si lasati pana cand se ingroasa. Luati vasul de pe foc si lasati sa se racoreasca 10 minute. Cu mixerul aerati grisul:

 

Adaugati unul cate unul galbenusurile, mixand dupa fiecare adaugare. Bateti spuma albuurile si adaugati jumatate din spuma, amestecati cu o spatula. Adaugati si restul de albus si amestecati. 

 

Pregatiti un vas termorezistent mai inalt (us vas de yenna de 2 l), ungeti-l cu unt si rasturnati compozitia.

Acum va spun ce am patit eu: vasul meu nu a fost prea inalt iar cand budinca a inceput sa creasca in cuptor iar fructele sa lase suc, acesta s-a scurs in cuptor. In ultimul moment am pus dedesubt o tava si astfel m-am scutit de la a mai spala cuptorul. Asadar, daca vasul nu este prea inalt, puneti de la inceput vasul intr-o tava de cuptor si dati asa la copt. Peste compozitie aranjati fructele spalate si curatate de samburi, dupa preferinta (puteti folosi numai prune):

Si dati la cuptorul preincalzit la 150 de grade (foc mic) pentru aprox. 50 minute.

Lasati la racit si serviti cu pofta! 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:40

FOTO - Rețete de post. Pilaf sârbesc
07/10/2022 12:31

O mancare gătită rapid in timpul postului, o retetă foarte simplă si usor de preparat este pilaful sarbesc. Reteta este gata in maximum o jumătate de oră, iar pentru patru portii sunt necesare următoarel ...

Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară
06/10/2022 17:15

O astfel de retetă este această omletă magnifică. Omleta Poulard a apărut pe insula franceză insula franceză Mont Saint Michel, incă in secolul al XIX-lea, fiind inventată de Annette Poulard. Femeia a ...

Povestea covrigului
06/10/2022 16:37

Îi găsim la orice colţ de stradă, sunt ieftini şi au devenit, in timp, consumaţi la scară largă. Dar caţi ştiu povestea din spatele covrigilor?! Ei bine, totul incepe undeva prin anul 600. Dis ...

Ostropel de pui
06/10/2022 15:48

Ostropelul de pui este o mancare delicioasă, usoară, de vară. Se folosesc pulpe de pui. Ingrediente: * 1 kg pulpe de pui cu piele si os (sau mix cu pulpe dezosate) * 1 ceapa medie * 1 capatana de usturo ...

Rețeta prăjiturii Sfântului Fanurie
06/10/2022 14:45

Fanuropita sau prăjitura Sfantului Fanurie este o prăjitură foarte populară in Grecia, aromată si foarte simplu de făcut. În timpul preparării acestei retete, se spun rugăciuni către Sfantul Fanu ...

Scumpirea ouălor afectează bucătăria franțuzească
06/10/2022 11:00

Dublarea preţului ouălor in Franţa, din cauza exploziei preţurilor la nutreţ şi energie precum şi a lipsei livrărilor ca urmare a gripei aviare, a determinat unele companii alimentare să işi reducă p ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
06/10/2022 05:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Cafeaua, vinul și bananele sunt pe cale de dispariție. Ce vom mânca peste 40 de ani
05/10/2022 09:30

Schimbările climatice vor provoca si disparitia sau, in cel mai fericit caz, reducerea suprafetelor cultivate cu anumite culturi. Pe măsură ce conditiile de vreme se schimbă, fermierii vor intampina mari ef ...

Cum se prepara cea mai buna cafea la ibric
05/10/2022 07:05

Cafeaua la ibric pare simplu de preparat, insa daca ne dorim sa pastram traditia, trebuie sa facem rost, mai intai, de un ibric din cupru si sa cautam o cafea macinata fin sau chiar sa ne ocupam singuri de ma ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
04/10/2022 15:30

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei