Carnea sintetică este cancerigenă. Aveți grijă ce mâncați!
Dimensiune font:
Carnea sintetică este sănătoasă? Procesul exact de fabricație și ingredientele necesare pentru a produce „carne” la scară largă cultivată în laborator sunt necunoscute.
Companiile care se ocupă cu acest nou tip de „carne” cultivată în laborator doresc să o comercializeze „sub formă de pui, vită, porc, fructe de mare, alimente pentru animale de companie și multe altele”. „Aceste companii”, explică experții de la Center For Food Safety – Centrul pentru Siguranța Alimentară din SUA, „sunt susținute de investiții uriașe din partea companiilor din carne (Cargill și Tyson), a firmelor de capital de risc (Blue Yard Capital, Union Square Ventures, S2G Ventures și Emerald Technology Ventures) și a miliardarilor precum Bill Gates și Richard Branson”.
Fanii îi reclamă calitățile, prezentându-l ca o alternativă ecologică, fără cruzime față de animale și fără antibiotice, spre deosebire de producția actuală de carne. Dar nu este așa, scrie affaritaliani.it.
În primul rând, trebuie să înțelegem dacă intervențiile asupra celulelor trec prin procese de inginerie genetică care pot „încuraja celulele canceroase” , scrie Centrul pentru Siguranța Alimentară, „avem nevoie de mai multe informații despre modul în care celulele sunt proiectate și sunt făcute pentru a crește”.
De fapt, „industria este nouă, iar procesul de producție exact și ingredientele necesare pentru a produce „carne” la scară largă cultivată în laborator sunt necunoscute (sau nu sunt dezvăluite de companii).” A mânca ceva al cărui proces de creație industrială este total necunoscut este cu siguranță un joc de noroc, mai ales dacă este o activitate complexă și industrială. Poate că acest tip de carne este bun pentru mediu, dar nu știm ce efect are asupra intestinelor și corpului uman. În mod absurd, chiar și a mânca tot plasticul împrăștiat în mediu ar fi bine pentru natură, dar noi nu o facem.
Pe lângă producerea de „cărnuri” cultivate în laborator, mulți producători extrag celule de la animale vii. Acest proces se face de obicei „prin biopsie, o procedură dureroasă care utilizează ace mari”. Dacă o companie s-ar putea extinde cu această metodă ar trebui să aibă multe animale disponibile și să facă intervenții repetate de această natură la nivel industrial.
Unele companii vorbesc despre „utilizarea bioreactoarelor și crearea de linii celulare nemuritoare”. Adică încearcă cu bioreactoare să lucreze pe celule stem cultivate, ca un tip alternativ de celule care ar putea prolifera exponențial, astfel încât să crească producția și să diferențieze ulterior celulele în diferitele tipuri care vor alcătui carnea animală (mușchi, grăsime și celule sanguine).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau