Ce este „confort food" și cum ajută creierul
Dimensiune font:
Mâncarea ne poate da o stare de bine în orice moment, iar totul pornește de la creier. Fie că suntem fericiți sau triști, fie că vremea de afară nu este așa cum ne convine, se pare că mâncând, corpul nostru se simte mai bine, iar acest lucru este valabil și pe plan mental.
Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit, într-o postare pe pagina personală de instagram despre consistența alimentelor, dar și despre ingredientele care ne pot menține creierul sănătos.
Cum ne poate ajuta mâncarea să ne simțim bine, independent de vremea de afară… sau, mai degrabă, în ciuda vremii de afară?! Ce condiții trebuie să îndeplinească un “confort food”?
Trebuie să fie un produs care să ne ducă cu gândul la copilărie și, nu în ultimul rând, să fie cremos.
„Consistența cremoasă face bine la creier independent de conținutul de calorii și de nutrienți – cu cât mai bogat în zahăr sau în grăsime, cu atât mai bine”, a scris Mihaela Bilic pe instagram.
Totodată, nutriționistul a mai vorbit și despre legătura dintre mâncare și amintiri. Mihaela Bilic susține că mâncarea ne poate reaminti de perioadele frumoase din viața noastră la care tânjim și acum.
”Cât despre legătura cu trecutul, mâncarea ne poate reconecta cu acele perioade din viața noastră în care ne era cald și bine, când eram hrăniți, iubiți, îngrijiți. Fiecare trebuie să-și definească propriul confort food, pentru mine piureul de cartofi cu unt și lapte face minuni. Iar dacă pun lângă el o salată de ardei copți, efectul e garantat! Și când zic ardei copți mă refer la ardeiul kapia dulce și cărnos pus la congelator, ca pe vremuri", a scris Mihaela Bilic.
Stimuli pentru simțuri: cald cu rece, dulce cu sărat și acrișor, ferm cu onctuos și peste toate o aromă de fum cu miros de vară – o plăcere nevinovată, accesibilă oricui.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau