Ce legume trebuie evitate iarna
Dimensiune font:
Majoritatea oamenilor recomandă consumul de fructe și legume mereu, în special iarna, când temperaturile scăzute ne afectează sistemul imunitar. Totuși, există anumite vegetale pe care ar trebui să le evităm iarna! Un cunoscut nutriționist a explicat acum ce produse alimentare intră în această categorie.
Oricine mănâncă cu plăcere fructe și legume oricând, însă parcă iarna vegetalele sunt mai gustoase, iar culoarea lor parcă este mai vie. Deși în decembrie majoritatea oamenilor cumpără multe fructe și legume pentru mesele de post, dar și pentru aportul de vitamine necesar în sezonul rece, anumite vegetale trebuie evitate.
„Iarna ar trebui să creștem consumul de rădăcinoase”
Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie, susține că iarna ar trebui să evităm legumele din extrasezon.
În schimb, nutriţionista recomandă să mâncăm rădăcinoase deoarece cresc energia, sunt sățioase și ajută organismul uman să reziste la frig.
„Ceea ce eu spun mereu este că pentru o alimentație care să nu pună probleme nici sănătății şi nici siluetei avem nevoie în fiecare zi de 300 de grame de fructe diferite, 700 de grame de legume variate, de 60 de grame de cereale integrale sau 240 de grame de cartof, de 300 de grame de iaurt și ouă, precum și de 270 de grame de pește, carne sau lactate, precum și de 20 de grame de nuci.
În ceea ce privește tipul de legume pe care îl consumăm recomandarea mea este să optăm pe cât posibil pe variantele locale de sezon pe care le avem la îndemână.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau