Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
Dimensiune font:
În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din București se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai ușor peste post.
Institutul de Studii Sud-Est Europene a postat pe pagina de Facebook o pagină din ziarele vremii în care un magazin de profil anunța că a primit o mare varietate de produse de post.
Conform anunțului publicitar, aflăm că de la magazinul Filianu&Ionescu de pe Strada germană se puteau cumpăra o seamă de produse de lux. Printre altele, magazinul avea „stridii proaspete de Malta”, „melci mari de Transilvania”, „halva de Adrianopol cu miros de vanilie, trandafir și bergamet”, nuga de Napoli, „anghinare, conservate în cutii și uscate cu ocaua”, homar și stridii, „unt-de-lemn de Toscana în tinichele și cu ocaua, de Provance și grecesc, de o calitate superioară”.
Tot de pe rafturile magazinului se puteau cumpăra, „curmale barbarine pe ramura lor în buchete și cu ocaua”, „struguri de Malaga imperiali”, „prune de Bordeaux în zahar de struguri”, „smochine de Smirna” și „portocale de Mesina”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau