Ce sunt maritozzi și când se consumă
Dimensiune font:
Maritozzi sunt niște brioșe umplute cu frișcă, tipice tradiției italiene, consumate de obicei la micul dejun și prezente în toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obiceiul ca iubiții să asundă în aluat inele de logodnă.
Ingrediente
* 240 gr de făină 1
* 125 grame de lapte la temperatura camerei
* 1 ou
* 4 gr de drojdie de bere
* 40 gr miere
* 200 ml smântână proaspătă
* lapte suplimentar după gust
* 1 gălbenuș
* 1 făină suplimentară după gust
Mod de preparare:
Puneți laptele într-un castron cu miere și drojdie, făina, amestecați și adăugați oul, frământați până când amestecul este pufos. Puneți aluatul la crescut într-un vas cu fund îngust, acoperiți cu folie alimentară și lăsați să crească până se dublează. Se ia aluatul, se mai frământă pe placa de patiserie, apoi se
împarte în patru părți, din care se formează bile care se lasă să se odihnească un sfert de oră. Separat se bate un gălbenuș de ou cu puțin lapte, cu care se ung bilele, apoi se coc în cuptor. Când sunt gata, se scot din cuptor, se lasă să se răcească. Separat, se bate smântâna, se face frișca cu care se umplu brioșele tăiate în două.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau