Cele mai întâlnite alimente contrafăcute
Dimensiune font:
Piata românească a fost invadată de produsele contrafăcute. Chiar și alimentele considerate naturale, al căror preț este mai ridicat, pot fi contrafăcute, având încorporate E-uri, care în cea mai mare măsură sunt cancerigene. Mierea, unul dintre alimentul care trebuie să fie natural este din ce în ce mai falsificat. Un amestec de zahăr și glucoză, având un preț accesibil ne dă impresia că folosim un produs natural, dar în realitate ne poate îmbolnăvi de cancer.
Tot mai multe alimente sunt falsificate în ultimul timp, iar în categoria alimentelor falsificate pot intra de la condimentele la plic si lactate pâna la peştele congelat şi miere. Alimentele falsificate pot fi extrem de nocive pentru sănătate.
Uleiul de măsline şi măslinele. Specialiştii spun că aproximativ 50% din uleiul de măsline este falsificat în SUA şi deci am putea consuma de fapt un produs toxic, combinat cu ulei din seminţe de rapiţă, ulei de soia şi alte uleiuri de calitate inferioară.Considerat un ulei din categoria celor de lux, cu proprietăți benefice pentru sănătatea cardiovasculară, uleiul de măsline extravirgin este unul dintre produsele alimentare cele mai falsificate.
Cafeaua. Cele mai întâlnite tipuri de cafea sunt arabică, de calitate superioară, și robustă, mai puțin aromată și mai ieftină. În cafeaua de calitate contrafăcută s-ar putea găsi cicoare, malț, năut, cereale, amidon, caramel, boabe de soia, măzare sau fasole. Cel mai simplu mod de a evita acest tip de falsificare este să cumpărăm cafea boabe și să o măcinăm acasă.
Peştele scump. Somonul cu cele mai multe proprietăți nutritive este cel sălbatic, o raritate în magazinele românești. Cel mai simplu mod de falsificare a peștelui este comercializarea unor specii ieftine ca fiind somon sau alt tip de peste scump. Se știe că somonul sălbatic are un nivel mare de Omega 3, care protejează sistemul cardiovascular.
Mierea. Multe dintre sortimentele de miere de pe piaţă sunt falsificate. În primul rând, mierea vândută ca fiind de salcâm (sortiment scump) poate fi, de fapt, miere polifloră sau de rapiță, cu mai puține beneficii. În plus, pentru multiplicarea mierii, mulți producători adaugă sirop de glucoză industrială, care îi scade din valoarea nutrițională. Producătorii de miere se plâng de importul de miere surogat din ţări care nu apar pe etichetele produselor şi de faptul că, prin această concurenţă neloială, se pune presiune asupra preţului de achiziţie al mierii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau