Clătite cu carne și ciuperci

clatite-cu-carne

Dimensiune font:

| 23-02-2024 09:45

Clătitele cu ciuperci și carne sunt delicioase. Pot fi servite și reci, ca aperitic, și calde, ca fel principal.

Ingrediente

Pentru 7 - 8 clatite de 25 cm
175 g faina
250 ml lapte rece
125 ml apa minerala
2 oua
50 g ulei
un praf de sare


Umplutura
400 g carne tocata de porc sau amestec cu vita etc
o ceapa medie sau 2 mici
400 g ciuperci proaspete (champignon albe sau brune)
sare, piper
2 linguri de smantana acrisoara + 1 lingura rasa de faina + 50 ml lapte rece
patrunjel verde tocat
50 g cascaval ras


In plus:
50 g unt pt uns forma
70 g cascaval ras
2-3 linguri de smantana pentru servit
verdeata tocata pentru decor (ceapa verde, cepsoara, patrunjel, marar) 

Mod de prepare

Se prepară foile de clătită după rețeta clasică, apoi se trece la umplutură. 

Se curăță și se toacă mărunt ceapa, apoi se feliază ciupercile și se dă cașcavalul pe răzătoare. Se călește puțin carnea, apoi se adaugă ceapa și ciupercile. Se adaugă sare, piper și alte condimente după gust. Se lasă să fiarbă vreo 12-15 minute la foc mediu, apoi să lasă la răcorit. Se adaugă smântâna și cașcavalul. Se umplu foile de clătită cu această compoziție, se așează în forme unse cuunt și se dau la cuptor. Când sunt gata, se scot, se presară parmezan și se servesc fie reci, fie calde cu sos de smântână sau de roșii. 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:29

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Rețete de post. Curry de linte
12/04/2024 10:50

  Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume ar ...

Detoxifiere cu smoothie cu pătrunjel
08/04/2024 07:45

Sucul de pătrunjel este, de fapt, un smoothie verde care devine un factor potent in eliminarea kilogramelor in plus. Practic, poti combina zilnic o legătură de pătrunjel intr-un smoothie cu legumele si fruc ...

FOTO - Mic dejun în stil spaniol: pâine cu roșii și ulei de măsline
04/04/2024 07:15

În tara măslinelor, uleiul de masline, fără grăsimi si foarte sănătos este la ordinea zilei si mai ales la micul dejun. Spaniolii stiu să facă o artă din pregătirea unui mic dejun, desi practic ...

 Povestea ciocolatei. De la zeii azteci la deliciul modern
01/04/2024 15:18

O călătorie in lumea ciocolatei este mai mult decat o explorare a evolutiei unui produs culinar; este o incursiune in istoria, cultura si inovatia. În ciuda formei si formulei sale actuale, ciocolata is ...

Rețete de Ramadan. Mâncare de bame
01/04/2024 14:12

Mancarea de bame este una dintre cele mai cunoscute retete din timpsul Ramadanului. Ingrediente: 800 g bame; 3-4 ardei; 500 g roşii; Sare, piper; 50 ml ulei de măsline, zeama de la o lămaie; un litru borş ...

Călătoria vafei prin timp și gust
01/04/2024 14:02

  Din inimile bucătăriilor europene, prin colturi indepărtate ale lumii, pană in vitrinele imbietoare ale cofetăriilor moderne, vafele sunt mai mult decat un simplu desert. Acestea sunt o fereast ...

Kapsalon, shaorma olandeză
01/04/2024 13:03

Ingrediente: 750 de grame cartofi congelati 500 grame carne de porc Pentru marinada: paprika afumata suc de lamaie ulei de masline pudra de ceapa pudra de usturoi pudra de cumin pudra de coriandru putina scorti ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei