Clătite cu carne și ciuperci
Dimensiune font:
Clătitele cu ciuperci și carne sunt delicioase. Pot fi servite și reci, ca aperitic, și calde, ca fel principal.
Ingrediente
Pentru 7 - 8 clatite de 25 cm
175 g faina
250 ml lapte rece
125 ml apa minerala
2 oua
50 g ulei
un praf de sare
Umplutura
400 g carne tocata de porc sau amestec cu vita etc
o ceapa medie sau 2 mici
400 g ciuperci proaspete (champignon albe sau brune)
sare, piper
2 linguri de smantana acrisoara + 1 lingura rasa de faina + 50 ml lapte rece
patrunjel verde tocat
50 g cascaval ras
In plus:
50 g unt pt uns forma
70 g cascaval ras
2-3 linguri de smantana pentru servit
verdeata tocata pentru decor (ceapa verde, cepsoara, patrunjel, marar)
Mod de prepare
Se prepară foile de clătită după rețeta clasică, apoi se trece la umplutură.
Se curăță și se toacă mărunt ceapa, apoi se feliază ciupercile și se dă cașcavalul pe răzătoare. Se călește puțin carnea, apoi se adaugă ceapa și ciupercile. Se adaugă sare, piper și alte condimente după gust. Se lasă să fiarbă vreo 12-15 minute la foc mediu, apoi să lasă la răcorit. Se adaugă smântâna și cașcavalul. Se umplu foile de clătită cu această compoziție, se așează în forme unse cuunt și se dau la cuptor. Când sunt gata, se scot, se presară parmezan și se servesc fie reci, fie calde cu sos de smântână sau de roșii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau