Clătite cu morcovi
Dimensiune font:
Clătitele cu morcovi sunt cele mai pufoase clătite pe care le vei mânca vreodată. Cu ajutorul câtorva ingrediente poți avea un desert rapid și gustos în același timp. Aceste clătite portocalii sunt ideale pentru micul dejun sau pentru o gustare.
INGREDIENTE
200 g morcovi
150 g făină
100 ml lapte
2 ouă
50 g de zahăr brun
jumătate de linguriță de scorțișoară
8 g de praf de copt
jumătate de linguriță de nucșoară rasă
un vârf de cuțit de sare
Cum se prepară clătitele cu morocovi în 10 minute
1. Morcovii se dau pe răzătoarea mică.
2. Ouăle se bat cu zahărul cu ajutorul unui tel sau unui mixer electric. Se adaugă laptele, un praf
de scorțișoară, un praf de nucșoară, puțină sare și se amestecă bine. Se adaugă morocovul ras, se
amestecă bine și se incorporează făina puțin câte puțin și la final praful de copt.
3. Clătitele cu morcovi se gătesc într-o tigaie unsă cu puțin unt. Clătitele se gătesc la foc moderat
în forma dorită. Când apar bule deasupra aluatului sunt gata de întors.
4. Se servesc cu frișcă, gem, dulceață, miere, cremă de ciocolată, unt de arahide sau fructe.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau