Cum se prepară saramura de păstrav
Dimensiune font:
Saramura de pastrav este o mancare romaneasca plina de arome si culoare, binevenita la orice ocazie.
INGREDIENTE
pastrav, sare, piper
pentru saramura:
o cana de apa,
o creanga de cimbru uscat,
2 foi de dafin,
sare,
piper,
o jumatate de ceapa taiata fasii fine,
cateva fasii de ardei colorat,
o lingura de pasta de rosii,
o rosie taiata rondele,
un catel sau doi de usturoi,
cateva rondele de ardei iute
verdeata aromata: âtrunjel verde si marar prefer eu
MOD DE PREPARARE
Se curata si se pregatesc pestii, uscandu-i bine la final. Se ung cu ulei de masline si se condimenteaza bine si pe interior cu sare si piper.
Se face pestele la gratar pe foc mic. Intre timp pregatim saramura intr-un vas mai mare in care sa incapa apoi pestii. Intr-o cana de apa am pus crenguta de cimbru si foile de dafin . Adaugam sare, piperul boabe, pasta de rosii si legumele taiate fasii si lasam sa coloteasca incet.
Dupa ce peste este facut bine pe gratar il punem in saramura si mai lasam sa clocoteasca incet cateva minute. La final adaugam rondele de arei iute si usturoiul, acoperim cu un capac si mai lasam un minut.
Se serveste cu sos si verdeata proaspat maruntita presarata peste el si binenteles nelipsita mamaliga .
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau