Cum se pun pepenii la murat
Dimensiune font:
Toamna este sezonul murăturilor, gemurilor și a dulcețurilor. Cu siguranță, printre murăturile preferate de români se află și pepenii. Pepenii trebuie să fie mai mici și cu coaja mai subțire, ca să se mureze bine. Condimentele și rădăcinoasele (morcov, țelină, rădăcină de pătrunjel) sunt foarte importante la murături, de aceea nu ar trebui să lipsească și niște crenguțe de vișin.
După ce am sterilizat recipientele în care vom pune pepenii, vom trece la curățatul rădăcinoaselor. Spălăm bine toate legumele și le curățăm. Acum, trecem la pepeni, la care trebuie să insistăm cu spălatul deoarece, de cele mai multe ori, pe aceștia rămâne pământ. Ulterior, tăiem pepenii felii, ca să încapă în borcan.
Pentru saramură avem nevoie de o lingură cu vârf de sare la 1 litru de apă. Vom pune apa cu sare la încălzit într-o oală încăpătoare, până când sarea se dizolvă de tot, după care o lăsăm să se răcească.
Pe fundul borcanului așezăm câteva crenguțe de vișin. Apoi, punem feliile de pepene, iar printre acestea așezăm frumos, bucăți de morcov, țelină, rădăcină de pătrunjel și căței de usturoi. Deasupra legumelor, punem alte crenguțe de vișin și câteva boabe de piper. Adăugăm saramura și strângem ermetic capacele. Borcanele cu pepeni se pun într-o încăpere uscată și răcoroasă. De obicei, pentru a fi siguri că pepenii sunt murați, aceștia trebuie să stea pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni, însă acest lucru depinde de temperatura camerei în care au fost depozitați.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau