Dadar Gulung sau clătite indoneziene cu cocos
Dimensiune font:
Dadar Gulung sau clătite indoneziene cu cocos este un desert foarte apreciat.
Ingrediente pentru aluatul clătitelor:
300 ml de lapte de cocos
100 ml de apă
250 gr de făină
2 ouă
esență de rom
un praf de sare
colorant vegetal de culoare verde (sub formă de pudră, pe bază de spirulină)
În mod normal aceste clătite se fac cu pudră de frunze de pandan, o plantă exotică apreciată pentru mirosul floral dulce și pentru versatilitatea ei. Frunzele acesteia sunt de obicei zdrobite pentru a produce un extract de culoare verde smarald. Pudra de frunze de pandan este folosită în bucătăriile din Asia de Sud-Est pentru a da aromă atât mâncărurilor sărate, cât și celor dulci.
Mod de preparare
Se bat ouăle într-un bol cu un praf de sare, apoi se adaugă laptele de cocos, apa, esența de rom, iar la final pudra verde și făina. Clătitele de prăjesc într-o tigaie.
Ingrediente pentru umplutură:
250 gr fulgi de nucă de cocos
150 gr de zahăr brun
100 ml de apă
esență de rom
Într-o tigaie antiaderentă se prăjesc fulgii de cocos, timp de două-trei minute la foc mic. Se adaugă zahărul brun, apa și esența de rom, se amestecă până când zahărul s-a topit. Se umplu clătitele și li se dau forma de pacheţele. Clătitele sunt foarte bune atât calde, cât și reci.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau