De ce este bine să mâncăm pitaya sau fructul dragonului
Dimensiune font:
Pitaya, cunoscut şi sub numele de fructul dragonului, este considerat un aliment bogat în vitamina C, magneziu, calciu, recomandat pentru numeroasele sale beneficii.
Originar din Mexic, foarte popular în centrul şi sudul Americii, dar şi în Asia, acest fruct exotic are forma rotundă sau ovală, coaja roșie sau roz, pulpă dulce şi seminţe negre. Fructele de pitaya sunt consumate pentru pulpa lor cremoasă, dulce-acrişoară. Pentru a consuma acest fruct este indicat să-l tăiaţi pe jumătate. Ulterior, pulpa poate fi consumată cu linguriţa, la fel cum se procedează şi în cazul sharonului. Beneficiile pentru sănătate ale consumului de pitaya sunt numeroase. Pitaya nu are colesterol și nici grăsimi saturate, element pozitiv care menţine la un nivel indicat tensiunea arterială. Semințele acestui fruct sunt bogate în acizi grași polinesaturați, Omega-3 şi Omega-6,, care reduc nivelul trigliceridelor și scad riscul tulburărilor cardiovasculare. Este un bun antioxidant, ajută la neutralizarea subtanţelor toxice, previne radicalii liberi şi protejează împotriva cancerului. Fitoalbuminele sunt cele care ajută la prevenirea apariţiei celulelor canceroase şi contribuie la accelerarea procesului de eliminare a metalelor grele. Conţine surse importante de vitamina B şi C. Vitamina B1 creste nivelul de energie din corp si contribuie la stimularea metabolismului, în timp ce B2 este benefică mai ales pentru accentuarea redarea poftei de mâncare, iar B3 acţionează pentru reducerea colesterolului. Vitamina C din pitaya ajută la vindecarea cicatricelor, zgârieturilor şi protejează, de asemenea, sistemul imunitar. Fructul originar din Mexic ajută şi la refacerea tesuturilor pielii, mai ales în partea de hidratare. Pentru a acţiona este nevoie ca pulpa cremoasă să fie pasată bine şi aplicată pe corp de cel puţin două ori pe săptămână.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau