De ce trebuie să prăjești pastele, înainte de fierbere. Trucul inedit dezvăluit de chef Joseph Hadad: „Pentru o aromă complexă”
Dimensiune font:
Există mai multe modalități îndrăznețe prin care poți prepara pastele, în cazul în care te-ai plictisit de varianta clasică. Chef Joseph Hadad a vorbit despre acest subiect de interes pentru persoanele care adoră preparate italienești și tot el este cel care dezvăluie faptul că data viitoare când te gândești să prepari acest preparat, nu este nevoie să utilizezi mai mult vase. Pastele pot fi fierte direct în sos, spre surprinderea gospodinelor care nu sunt obișnuite să le adauge acolo uscate.
„Ce ar fi să încercați și varianta în care fierbeți pastele direct în sos? Este o rețetă îndrăzneață, în care pregătiți totul într-o singură oală. Asta nu înseamnă că vărsați un borcan de sos într-un vas și puneți pastele uscate în el, pentru că nu va funcționa așa niciodată. Însă, dacă puneți pastele la fiert într-o oală cu supă de bază (de legume, pui, fructe de mare) și apoi adăugați în același vas roșii tocate și alte ingrediente, puteți avea pastele gustoase gata mai repede.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său.
Pastele prăjite, înainte de fierbere
Chiar dacă ți se va putea părea ciudat, înainte să fierbi pastele după metoda clasică, le poți adăuga într-o tigaie cu puțin ulei. Acest lucru va oferi preparatului tău un gust foarte complex, dezvăluie Joseph Hadad. Nu în ultimul rând, tot la fierbere, mai poți adăuga și vin, iar acest lucru va schimba complet savoarea finală a preparatului tău.
„Tot la capitolul tehnici mai puțin comune, dar foarte gustoase, este și prăjirea pastelor înainte de fierbere. La fel cum faceți cu anumite condimente sau nuci, prăjiți puțin pastele înainte de a le pune la fiert, pentru o aromă complexă. Puneți în tigaie puțin ulei sau unt și trageți pastele uscate câteva minute, până prind o tentă arămi, apoi puneți-le la fiert ca de obicei.
Dintre rețetele simple la care poate că nu v-ați gândit, face parte și fierberea pastelor cu vin. Adăugați vin roșu într-o cantitate considerabilă la apa de fiert, pentru a îmbogăți pastele nu doar cromatic, dar și cu un gust profund, complex. Folosiți apoi din același vin și pentru sosul cu care le veți acompania.”, a continuat el.
Truc pentru a nu avea aragazul murdar, după fierberea pastelor
Cu toții știm cât de neplăcut poate fi să curățăm aragazul de resturile rămase după fierberea pastelor. Acest lucru poate fi evitat, anunță Joseph Hadad, care dezvăluie exact ce trebuie să faci, astfel încât apa să nu sară din oală, când ajunge în punctul de fierbere.
„Un truc pentru a preveni frecarea aragazului după ce ați fiert pastele, este cel de a preveni datul pe afară al apei din oală cu o lingură de lemn. Sprijinită diagonal pe oală, datorită lemnului care este un slab conductor termic și are o textură mai rugoasă, lingura va sparge bulele de apă înspumată formată la fierbere și o va păstra în vas, fără să mai dea pe afară.”, a mai scris acesta.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau