Delicii spaniole - Omletă cu cartofi
Dimensiune font:
Omleta spaniolă cu cartofi este un deliciu ușpr de preparat. Ingredientele principale sunt ouăle și cartofii. Unii mai adaugă ceapă, chorizo, ton sau legume. Este perfectă atât ca aperitiv, mic-dejun sau chiar și prânz rapid la birou.
INGREDIENTE
500 g cartofi
5 ouă mari
1 ceapă
5 linguri ulei de măsline
sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
Pune apă la fiert într-o oală mare. Curăță și taie cartofii (cum vrei: cuburi ca pentru tocană sau felii ca pentru prăjit) și aruncă-i în apa clocotită, 5-7 minute. Între timp, taie și călește ceapa în 2 linguri de ulei, vreo 5 minute.
Scurge cartofii (atenție, să nu îi fierbi mai mult decât e cazul) și adaugă-i peste ceapă. Călește-i, întorcându-i din când în când, vreo 10 minute. Între timp, bate ouăle cu sare și piper într-un vas separat.
Toarnă peste cartofi când aceștia s-au făcut, dă mic de tot focul și lasă să se facă. până când se întărește. Întoarce pe partea cealaltă, fără să o rupi (poți să te ajuți de o farfurie să faci asta). Mai lasă să se facă încă 3-5 minute.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau