Efectele incredibile ale borșului de sfeclă

download

Dimensiune font:

| 04-12-2023 13:06

În perioadele reci, mai ales în timpul iernii, când alimentația este mai săracă în vitamine și minerale, sau în perioadele de post, organismul are nevoie de susținere și întărire. Un ajutor foarte bun poate veni de la sfecla roșie. Este o legumă vindecătoare ce curăță sângele, blochează dezvoltarea tumorilor, detoxifică ficatul, și asigură aportul necesar de vitamine, fiind un ajutor extraordinar pentru sănătatea copiilor, încă din timpul vieții intrauterine.
De altfel, în medicina naturistă, această legumă este o adevarată legendă, proprietățile sale tămăduitoare fiind cunoscute încă de acum 150 de ani, când terapia naturală modernă readucea la viață primele leacuri traditionale.
Deoarece sfecla roșie poate nu are un gust foarte grozav în stare crudă, dupa aprecierea unora, ea se poate prepara împreună cu zarzavatul clasic pentru ciorbă, obținând astfel o mâncare delicioasă și sănătoasă.

Mod de preparare

Se ia o sfeclă roșie, de dimensiuni mici (aprox. 200 de grame), și se taie în două. Una dintre jumătăți se va tăia mărunt, apoi se va fierbe cu alte legume tocate mărunt (ceapă, morcov, pătrunjel, cartof, țelină), timp de o oră.
Când fierberea s-a apropiat de sfârșit, se taie mărunt si cealaltă jumătate de sfeclă, ce apoi se fierbe separat, doar cât să dea un clocot, într-o cană de borș din târâțe.
După fierberea foarte scurtă a sfeclei în borș, lichidul obținut, de o culoare roșie intensă, se strecoară și se adaugă imediat la legumele care deja fierb, după care se oprește focul, se
adaugă sare și ulei de măsline după gust, apoi verdeața tocată.
Se va obține un bors acru, foarte gustos, de o culoare roșie minunată, foarte bogat în betalaină și în alți pigmenți cu efecte vindecătoare excepționale. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:29

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Rețete de post. Curry de linte
12/04/2024 10:50

  Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume ar ...

Detoxifiere cu smoothie cu pătrunjel
08/04/2024 07:45

Sucul de pătrunjel este, de fapt, un smoothie verde care devine un factor potent in eliminarea kilogramelor in plus. Practic, poti combina zilnic o legătură de pătrunjel intr-un smoothie cu legumele si fruc ...

FOTO - Mic dejun în stil spaniol: pâine cu roșii și ulei de măsline
04/04/2024 07:15

În tara măslinelor, uleiul de masline, fără grăsimi si foarte sănătos este la ordinea zilei si mai ales la micul dejun. Spaniolii stiu să facă o artă din pregătirea unui mic dejun, desi practic ...

 Povestea ciocolatei. De la zeii azteci la deliciul modern
01/04/2024 15:18

O călătorie in lumea ciocolatei este mai mult decat o explorare a evolutiei unui produs culinar; este o incursiune in istoria, cultura si inovatia. În ciuda formei si formulei sale actuale, ciocolata is ...

Rețete de Ramadan. Mâncare de bame
01/04/2024 14:12

Mancarea de bame este una dintre cele mai cunoscute retete din timpsul Ramadanului. Ingrediente: 800 g bame; 3-4 ardei; 500 g roşii; Sare, piper; 50 ml ulei de măsline, zeama de la o lămaie; un litru borş ...

Călătoria vafei prin timp și gust
01/04/2024 14:02

  Din inimile bucătăriilor europene, prin colturi indepărtate ale lumii, pană in vitrinele imbietoare ale cofetăriilor moderne, vafele sunt mai mult decat un simplu desert. Acestea sunt o fereast ...

Kapsalon, shaorma olandeză
01/04/2024 13:03

Ingrediente: 750 de grame cartofi congelati 500 grame carne de porc Pentru marinada: paprika afumata suc de lamaie ulei de masline pudra de ceapa pudra de usturoi pudra de cumin pudra de coriandru putina scorti ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei