Efectele incredibile ale borșului de sfeclă
Dimensiune font:
În perioadele reci, mai ales în timpul iernii, când alimentația este mai săracă în vitamine și minerale, sau în perioadele de post, organismul are nevoie de susținere și întărire. Un ajutor foarte bun poate veni de la sfecla roșie. Este o legumă vindecătoare ce curăță sângele, blochează dezvoltarea tumorilor, detoxifică ficatul, și asigură aportul necesar de vitamine, fiind un ajutor extraordinar pentru sănătatea copiilor, încă din timpul vieții intrauterine.
De altfel, în medicina naturistă, această legumă este o adevarată legendă, proprietățile sale tămăduitoare fiind cunoscute încă de acum 150 de ani, când terapia naturală modernă readucea la viață primele leacuri traditionale.
Deoarece sfecla roșie poate nu are un gust foarte grozav în stare crudă, dupa aprecierea unora, ea se poate prepara împreună cu zarzavatul clasic pentru ciorbă, obținând astfel o mâncare delicioasă și sănătoasă.
Mod de preparare
Se ia o sfeclă roșie, de dimensiuni mici (aprox. 200 de grame), și se taie în două. Una dintre jumătăți se va tăia mărunt, apoi se va fierbe cu alte legume tocate mărunt (ceapă, morcov, pătrunjel, cartof, țelină), timp de o oră.
Când fierberea s-a apropiat de sfârșit, se taie mărunt si cealaltă jumătate de sfeclă, ce apoi se fierbe separat, doar cât să dea un clocot, într-o cană de borș din târâțe.
După fierberea foarte scurtă a sfeclei în borș, lichidul obținut, de o culoare roșie intensă, se strecoară și se adaugă imediat la legumele care deja fierb, după care se oprește focul, se
adaugă sare și ulei de măsline după gust, apoi verdeața tocată.
Se va obține un bors acru, foarte gustos, de o culoare roșie minunată, foarte bogat în betalaină și în alți pigmenți cu efecte vindecătoare excepționale.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau