FOTO - Ce este și cum se prepară cel mai bun ragout de vită

ragout-de-vita--315196p513200

Dimensiune font:

| 27-01-2021 12:00

Denumirea vine din franceză. Se pare că termenul datează de prin 1642, când era utilizat pentru a descrie ceva ce avea rolul de a stimula apetitul. Larousse Gastronomique definește ragoût-ul ca fiind o mâncare scăzută, obținută din carne (porc, vita, vânat, pui), pește sau legume tăiate în bucăți și gătite într-un sos dens, cu ierburi și condimente. La fel ca multe alte popoare care s-au inspirat și încă se mai inspiră din bucătăria franceză clasică, italienii au preluat denumirea, transformând-o în ragú. Și au dezvoltat variante proprii, în diverse interpretări, care variază de la o zonă la alta.
Larousse Gastronomique definește separat termenul de ragú că fiind “renumitul sos Bolognese, pe bază de carne, servit în general cu spaghetti”.
Modul de preparare variază - este ragú preparat cu carne tocată și ragu preparat cu bucata întreagă de carne. Ragú-ul preparat cu carne tocată este cel mai cunoscut și cel mai des întâlnit în meniuri și rețete. Metoda care implica bucata întreagă de carne este mai puțin cunoscută, fiind întâlnită mai degrabă în partea meridională a Italiei și către sud, dar cu precădere în Napoli și Potenza. Bucata de carne se servea de obicei duminica, ca fel principal la masa de prânz. Mai departe, sosul rezultat era apoi păstrat și mâncat în timpul săptămânii, simplu ori cu pâine, cu paste și brânză picantă sau cu orez.
Un element comun este timpul îndelungat de preparare.

În funcție de influențele regionale, găsim ragu cu carne de porc, cu carne de vită, de capră sau chiar cu pește.
În nordul Italiei și în special în Bologna, ragu-ul tradițional are la bază carnea de vițel. Rețeta are pulpa de vițel ca ingredient principal, apoi pancetta și un sofritto din ceapă, țelină (tije) și morcov. Mai departe, avem passata, vin alb, lapte sau ulei de măsline.

La Napoli găsim un ragu din carne de porc.  

Pentru ragout de vită avem nevoie de

  • Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si carnea de vita, amestecam si lasam la calit cam 10 sa se rumeneasca.
  • Adaugam ciupercile, ardeii copti, sare , piper si chimen. Amestecam si dupa 2turnam supa si vinul. Cand incepe sa fiarba punem restul de ingrediente si condimente si lasam la foc mic sa fiarba inca 2h si jumatate.
  • A servit cu taitei, a decorat cu firicele de arpagic si felii de ardei iute. Se mai poate sevi cu garnitura de cartovi natur sau piure.
  •  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Google docs

22:17

COMUNA GROPNITA, JUDET IASI, sat BULBUCANI, tel/ fax 0232.414124, email: primariagropnita@gmail.com organizează licitație (etapa 2) în vederea concesionării spaţiilor din Dispensarul medical, aflate in domeniul public al comunei Gropniţa, judetul Iasi, în vederea amenajării de Cabinete medicale individuale şi Farmacie. Spațiile din Dispensarul Uman sunt identificate astfel: 3. Spaţiul nr. 3 - suprafaţă totală de 37,10 mp, situat la parterul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 16,55 mp-Administraţie+spaţiu de 3,75 mp-Oficiu+spaţiu de 8,80 mp-Hol+spaţiu de 4,20 mp-Depozitare+spaţiu de 3,80 mp-G.S.) 4. Spaţiul nr.4 - suprafaţa totală de 44,97 mp din care: 27,40 mp spaţii cabinete+17,57 mp spaţii comune, situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 18,45mp-Camera pentru tratamente+ spaţiu de 8,95 mp-Centru personal); 5. Spaţiul nr. 5- suprafată totală de 32,47 mp din care: 14,90 mp spaţiu cabinet+17,57 spaţii comune ,situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu 12,25 –cabinet stomatologie + 2,65 mp-Sterilizare). Concesionarea se face conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ și Hotărârii Consiliului Local nr. 110 / 18.12.2020. Informații privind documentația de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. Documentația de atribuire se poate ridica de la sediul Primariei comunei Gropnita, Compartimentul achiziții publice. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar este de 50 lei, se poate achita in numerar la casieria Primăriei comunei Gropnița. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 21.03.2021, ora 12:00. Ofertele se depun la sediul Primariei, data-limita de depunere a ofertelor: 26.03.2021, ora 10:00, intr- un exemplar. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 26.03.2021, ora 11:00 la sediul Primăriei comunei Gropnița, judetul Iasi. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iasi, strada Elena Doamna, nr. 1A, CP 700398, tel 0232260600, fax 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro
FOTO/VIDEO - Rețeta celor mai delicioase vărzări
04/03/2021 16:17

 Vărzările, sau plăcintele cu varză, sunt un deliciu nu doar in zilele de sărbătoare, ci la orice masă. Pot fi si fel principal, dar si aperitiv.     

 Cartofi în crustă de mălai
04/03/2021 14:53

Cartofii in crustă de mălai reprezintă o retetă de post ideală. Se fac repede si sunt deliciosi. Iată cum se prepară. Ingrediente 5 cartofi medii 2 linguri rase de mălai ulei de măsline 4-5 cătei ...

Plăcintă cu cartofi. Rețeta cu care nu dai greș niciodată
04/03/2021 10:21

 Vă prezentăm o reţetă delicioasă de plăcintă cu cartofi. Se face foarte uşor. Ingrediente Un kilogram de grame de făină 3 ouă Un pahar cu lapte O lingură de unt Jumătate de kilogram de ...

Pâinea pufoasă, care ne aduce aminte de copilărie
04/03/2021 08:20

 Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat o retetă intitulată „painea de la sat”. Ingrediente retetă paine 1 kg făină 70-80 gr drojdie 1 lingur ...

Cum se prepară acasă cel mai bun ice tea
03/03/2021 15:00

 Pentru cei care nu-şi permit sã cumpere acest ceai, dar şi pentru cei care cunosc efectele negative pentru sãnãtate ale aditivilor alimentari - cunoscutele E-uri din bãuturil ...

Cum se prepară cel mai gustos chec de ciocolată
03/03/2021 13:58

 Checul cu ciocolată este un desert uşor de preparat şi delicios. Pentru prepararea checului cu ciocolată aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o cană făină, cană de zahăr, un praf de sare, ...

Locuitorii din orașele României sunt mari consumatori de carne
03/03/2021 12:51

Aproape toti romanii din mediul urban consumă carne săptămanal (95%), insa 39% dintre ei si-au redus consumul in ultimele 12 luni, potrivit studiului „Consumatorul roman de carne si mezeluri” rea ...

FOTO/VIDEO - Rețetă italială -  Cotlete cu clătite și brânză
02/03/2021 13:15

 Cotlete cu clătite si branză, pentru un singur fel de mancare delicios! Avem nevoie de patru foi de clătită, patru felii de cotlet dezosat, patru felii de suncă de Praga, patru tipuri de branză mat ...

FOTO/VIDEO - Cartofi gratinați la cuptor
28/02/2021 15:23
FOTO/VIDEO - Un cofetar a realizat cea mai RAPIDĂ mașină comestibilă
28/02/2021 10:15

Maestrul culinar Mike Elder a creat cea mai rapidă maşină comestibilă şi a invitat un pilot profesionist de curse să o conducă. Maşina realizată din 139 de blaturi de vanilie pentru prăjituri este ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei