FOTO - Chiftele de cartofi

Chiftele-de-cartofi

Dimensiune font:

| 22-04-2021 14:00


Chiftele din cartofi este o reteta simpla, ieftina, se face foarte usor. Pot fi chiftele de post sau de frupt, simple sau cu diferite adaosuri. Se pot praji in ulei sau coace la cuptor, se pot face plate sau rotunde...

Ingrediente
-1 kg cartofi
-1 ceapa mare uscata sau 1 legatura ceapa verde
-4-5 catei de usturoi uscat sau 1 legatura de usturoi verde
-3 lingurite de sare
-1 varf de cutit piper macinat
-1-2 morcovi (optional, dar e bine sa folositi, dau dulceata si culoare placuta ochiului si sufletului)
-marar
-patrunjel
-2 oua
-200 g faina sau pesmet pentru modelat
-ulei pentru prajit
Pentru varianta de post nu folositi oua, adaugati 1-2 linguri de pesmet sau gris


Mod de preparare pentru reteta de chiftele din cartofi
Se spala cartofii si se curata si se spala morcovii. Cartofii pot ramane in coaja si vor fi mai gustosi sau se curata si vor fi mai aposi.
Se pun cartofii si morcovul la fiert cu apa rece cat sa-i acopere si se adauga 1 lingurita de sare. Vor fi mult mai gustoase legumele daca se adauga acum sarea.
Cand sunt cartofii fierti bine (sa intre usor furculita) se scurg de apa si se lasa totul la racit.
Se curata cartofii de coaja (recomand varianta cartofilor fierti in coaja) si se paseaza impreuna cu morcovul.
Se adauga acum ceapa taiata cubulete fine, usturoiul pisat, verdeata tocata fin, 1 lingurita rasa de sare si piper. Plus oua sau pesmet-gris.
Se amesteca totul foarte bine si se probeaza gustul: se prajeste putina compozitie si se gusta, sa vedeti daca mai este nevoie de sare sau piper.
Se portioneaza chiftelute mai mici sau mai mari, dupa dorinta, se dau prin faina sau pesmet, se modeleaza bilute sau plate.
Se prajesc in ulei incins, la foc mediu, sa nu se arda repede si sa ramana crude la mijloc. Cand sunt aurii, se intorc pe celalata parte. Se scot pe servetele absorbante si se lasa la racit.
Daca vreti sa le coaceti in cuptor, le asezati in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit spre mare (200 de grade) pana devin aurii.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
FOTO/VIDEO - Ce este scordoleaua. Rețeta originară din Delta Dunării
18/05/2021 13:45

   Scordolea, reteta veche dobrogeana, lipoveneasca, autentica, e una dintre retetele pescaresti mai putin cunoscute. E un amestec de piure de cartofi, peste fiert, totul usturoiat din belsug. O rete ...

FOTO - Ce este puiul à la Kiev  și ce legătură are cu Țarina Elisabeta
18/05/2021 12:56

Aparent e simplu: celebrul snitel de piept de pui umplut cu unt ar trebui să fie o mancare ucraineană, că doar numele (pui à la Kiev, ce Dumnezeu!) o indică foarte clar. Ei bine, se pare că nu. Iar ...

Bucătăria chineză - Furnici în copac
18/05/2021 09:36

Ingrediente 200 g taitei din orez 300 carne amestec 2 linguri de sos de soia 1 lingurita de sos Worcester 1 lingurita de otet de orez 1 bucatica ghimbir 1 ardei iute 1 ceapa verde (eu am pus uscata ros ...

Trucuri pentru o friptură delicioasă. Este extrem de simplu să-i păstrezi savoarea
17/05/2021 20:08

Nimic nu e mai bun decat o friptură delicioasă, cu un gust fabulos. De multe ori, incercăm să schimbăm gustul natural al fripturii, prin tot felul de amestecuri in care punem bucătile de carne o zi intre ...

FOTO/VIDEO - Cum se prepară Pho, cea mai bună supă din lume
17/05/2021 13:55

Pho (phở, pronuntat „foh”, cu un semn de intrebare subtil la final, ca si cum n-ai fi inteles), este o fiertură aromată cu tăitei din orez, bucăti de carne de vită si de ceapă verde. Este ...

Cum s-a salvat de la faliment o firma din Helsinki - Prăjitură în formă de sul de hârtie igienică și iepurași cu măști de marțipan
17/05/2021 09:00

Prăjitură in formă de sul de hartie igienică, „Coronaburger” şi iepuri din ciocolată cu măşti din marţipan se numără intre preparate culinare inventate de bucătari pentru a işi menţine ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
17/05/2021 08:33

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

FOTO - Pui mănăstiresc cu smântână și ciuperci
16/05/2021 17:18

Pui mănăstiresc cu smantană si ciuperci este o reteta traditională care va incanta pe oricine de la masă. Ingrediente - 1 kg carne de pui - 400 gr ciuperci de pădure (gălbiori) - 2 cepe - 3 cătei u ...

FOTO - Ce este carpaccio, mâncarea cu nume de pictor
16/05/2021 15:41

Simplu spus, carpaccio este nici mai mult nici mai puţin decat o sumă de felii de carne (crudă) de vită peste care s-au pus cateva linguri de dressing. Dar asta e ca şi cum ai spune că Brancuşi e doar un ...

FOTO/VIDEO - Cartofii zdrobiți crocanți cu usturoi
16/05/2021 14:03

Cartofii zdrobiti cu usturoi sunt o modalitate excelentă de a vă bucura de crsta crocanta si de interiorul lor cremos. Pe langă faptul că sunt delicioasi, acesti cartofi sunt, de asemenea, extrem de versati ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei