Gem de caise fără zahăr
Dimensiune font:
Gemurile de fructe au devenit mai preferate decât dulcețurile pentru că pot fi preparate și fără zahăr adăugat. În funcție de fructele alese și anumite rețetă de dulceață mai pot fi preparate fără zahăr. Însă siropul acestora nu este chiar consistent ci este mai fluid.
Există și o varietate de îndulcitori naturali care înlocuiesc zahărul. O parte dintre aceștia nu pot fi adăugați și în rețete de dulceață sau de gem. Varianta cea mai sigură este să optezi pentru fructe foarte dulci și care au un conținut de pectină mai ridicat, cum ar fi merele. Merele au un conținut ridicat de pectină, o fibră solubilă, care se găsește, în mod natural, în pereții celulari ai plantelor și fructelor.
Pectina din fructe este folosită în diferite preparate culinare cu rol de aditiv alimentar, rol de emulgator, stabilizator, dar și agent de îngroșare.
Ingrediente
* două kilograme de caise
* două kilograme de mere
* o lămâie
Mod de preparare
Merele sunt stoarse într-un storcător, iar peste sucul rezultat se adaugă zeama de lămâie. Pune sucul de mere într-o crăticioară, pe flacăra aragazului. Lasă-l să fiarbă până când se reduce sub jumătate, iar gustul devine mai dulce. Amestecă constant pentru a nu se arde, pentru că va fi un lichid gros. Îndepărtează spuma care se formează pentru că este inestetică, apoi trece siropul de mere prin sită.
Între timp, spală bine caisele, șterge-le cu prosoape de hârtie apoi secționează-le în jumătăți. Îndepărtează sâmburii din ele și taie-le în cuburi. Adaugă-le în siropul de mere scăzut și lasă-le să fiarbă la foc de intensitate minimă până când încep să se paseze. Îndepărtează spuma care se formează pe parcursul fierberii. La final, gemul se pune în borcane sterilizate, care se închid ermetic.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau