Înghețată cu apă, savuroasă și autentică. Nu vei simți nicio diferența de cea tradițională cu lapte
Dimensiune font:
Cine a spus că înghețata trebuie să aibă neapărat multe calorii? Proaspătă și delicioasă, nimeni nu poate renunța la gustul înghețatei, mai ales când este foarte cald
Pregătirea unei înghețate delicioase cu apă este foarte simplă. În plus, este și o modalitate ușoară de a servi un desert, cu puține calorii. Mai ușor și mai puțin caloric, acest deliciu vă va surprinde încă de la prima degustare!
Dar înainte de a dezvălui rețeta pas cu pas, să vedem ingredientele de care avem nevoie:
80 grame de cacao; 230 grame de zahăr brun; 15 grame de amidon de porumb; praf de sare; 650 mililitri de apă; 300 grame de ciocolată neagră; 1 ceașcă de cafea; 1 shot de rom (opțional).
Pregătirea înghețatei cu apă
Dacă nu vrei să exagerezi cu caloriile, dar nici nu puteți renunța la gustul unei înghețate delicioase, iată rețeta potrivită. Astăzi, vom face o înghețată cu apă. Încercați și veți vedea că nu veți simți nicio diferența față de cea tradițională, cu lapte.
Pentru început, luați o cratiță și puneți în ea apa, praful de cacao, zahărul brun, amidonul de porumb și un praf de sare. Se amestecă bine cu ajutorul unui tel, apoi se pune totul pe aragaz și se aduce la fierbere.
După aproximativ un minut, adăugați ciocolata neagră, tocată în bucăți mici, și lăsați-o să se topească. Apoi, lăsă amestecul să se răcească. În timp ce se răcește, puteți adăuga cafeaua și, dacă doriți, și romul și amestecați. După ce ați obținut un amestec fără cocoloașe, turnați-l într-o tavă de copt și puneți-l la congelator pentru cel puțin 6 ore.
După ce a trecut timpul, scoateți înghețata din congelator, tăiați-o bucăți pe care trebuie să le puneți, câteva minute, în blender. Ulterior, înghețata, tocată în blender, se dă iarăși în congelator pentru alte două ore. Înghețata ta delicioasă și foarte ușoară este gata pentru a fi savurată! Poftă bună!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau