Lista alimentelor permise, în ultima săptămână de post
Dimensiune font:
Perioada postului este una a purificării trupului și a spiritului, însă din punct de vedere nutriţional lucrurile nu stau chiar atât de simplu.
Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție vine în ajutorul celor care țin post înainte de Paști cu câteva sfaturi care ne ajută să știm ce alimente trebuie să consumăm pentru a ne asigura că ne alimentăm cum trebuie și că ne pregătim organismul pentru mesele de sărbătoare.
Trebuie să evităm consumului de alimente „de post” din comerț
Nutriționistul și fondatorul primei platforme de diete personalizate din România, Cori Grămescu atrage atenția în primul rând atenția asupra consumului de alimente „de post” din comerț.
„Recomandarea mea este să evităm pe cât posibil produsele ultra-procesate de post cum sunt unele pate-uri de soia, crenvurști de soia, caşcavalul vegetal şi alte asemenea. Este de ajuns să citim etichetele acestor produse pentru a vedea că au un aport de aditivi alimentari extrem de mare și că, de fapt, din punct de vedere nutrițional nu aduc niciun avantaj organismului. Aceste produse de post din comerț se pot înlocui cu succes cu pate-uri de nuci cu linte, hummus, pate de caju cu condimente sau brânză de caju şi nuci, care se prepară foarte uşor acasă”, a explicat Cori Grămescu.
De asemenea, nutriționistul Cori Grămescu recomandă să acordăm o atenție sporită aportului de proteine din perioada postului și să consumăm cu precădere năut, mazăre, tofu, migdale și nuci, iar pentru a completa mesele, să apelăm la dovleac, fasole păstăi, rădăcinoase, spanac, broccoli sau conopidă, iar pentru sațietate să adăugăm la fiecare masă principala o cantitate mică de orez sau cereale integrale, cartof dulce sau paste de linte.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau