Locuitorii din orașele României sunt mari consumatori de carne

b53d666c-594b-4ea0-96db-203dd6c8a521-grantbbq

Dimensiune font:

| 03-03-2021 12:51

Aproape toți românii din mediul urban consumă carne săptămânal (95%), însa 39% dintre ei și-au redus consumul în ultimele 12 luni, potrivit studiului „Consumatorul român de carne și mezeluri” realizat de NielsenIQ. 92 % dintre consumatori consumă carne de două ori pe saptămână, cel puțin.

Pentru studiul NielsenIQ „Consumatorul român de carne și mezeluri”, au fost chestionați 1.000 de romani din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 18-59 de ani. Studiul s-a desfășurat online, în perioada octombrie - noiembrie 2020.

 

„Tinerii de până în 24 de ani consumă în măsura mai mare decat celealte categorii de vărstă mezeluri vegetale sau înlocuitori de carne, și nu ca opțiune pentru a posti. Este posibil ca acest lucru să ne semnalizeze un trend pe care producătorii de carne ar putea capitaliza pentru a nu pierde legătura, pe termen mediu și lung, cu acești potențiali consumatori”, spune Vasi Dragomir, consumer & shopper insights leader, NielsenIQ Romania.

În apropierea Postului Paștelui, 36% dintre respondenți susțin ca țin post din când în când, iar 61% dintre aceștia au în vedere produse din carne vegetală pentru perioadele de post.

Nouă din zece români cumpără carne cel puțin o dată pe săpătmână.Tinerii cumpără carne cu o frecvență mai mare comparativ cu cei mai în vârstă. La cea mai recentă achiziție, 87 % dintre cumpărătorii de carne declară ca au cumpărat carne neprocesată, în timp ce 36% au au optat pentru mezeluri. Diferența dintre cele două categorii de carne este mai vizibilă în rândul celor mai în vârstă (45-59 de ani): 91% dintre acestia au optat pentru carne neprocesată la ultima cumpărătură, pe când doar 33% pentru mezeluri.

Preferințele față de tipul de carne variază tot în funcție de vârstă. Există o probabilitate mai mare ca cei tineri să cumpere carne din pui (79% dintre cumpărătorii de 18- 24 de ani) în timp ce categoria celor mai în vârstă să aleagă mai des carne de porc (72% dintre cumpărătorii de 45-59 de ani) 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:06

%ANUNTSPECIAL%
Ziarul Evenimentul angajeaza: Economist Senior / Director Economic Poti fi persoana potrivita daca: - Ai cunostinte solide in domeniul contabilitatii si consultantei fiscale, declaratii fiscale, bilanturi, gestiune si operatii cu personalul, obligatoriu Expert contabil, membru CECCAR activ; - Detii o experienta de minim 5 ani in domeniul contabilitatii societatilor comerciale; - Ai cunostinte avansate ale programului Nexus si al pachetului Office; - Detii o forma juridica de organizare (constituie un avantaj). Descrierea jobului: - Organizarea, conducerea si controlul activitatilor financiar-contabile prin care se asigura evidentierea contabilitatii potrivit conditiilor legale. Inregistrarea si reflectarea in expresie valorica a proceselor economice din cadrul societatii. Elaborarea si propunerea spre aprobare a masurilor de imbunatatire a activitatii economico-financiare a societatii; - Coordonarea echipei din subordine. Responsabilitati: - Coordoneaza, verifica si raspunde de activitatea financiar-contabila a companiei; - Inregistreaza si asigura reflectarea in contabilitatea financiara a operatiunilor derulate de societate si a documentelor fiscal in conformitate cu reglementarile in vigoare; - Vigilenta cu privire la riscuri financiare/legale/de business; Se informeaza permanent de legislatia din domeniul financiar-contabil si transmite informatiile necesare subordonatilor, dar si managementului companiei; Intocmeste la timp si in conformitate cu dispozitiile legale, balantele de verificare, situatiile lunare, trimestriale, semestriale si anuale (declaratii catre ANAF); Asigura platile la termen a sumelor care intra in responsabilitatea firmei fata de bugetul de stat, fata de terti, conform prioritatilor stabilite de conducerea companiei; Evidenta contabila a conturilor de furnizori si client; Realizarea analizelor economice-financiare / alte rapoarte catre managementul companiei; Asigura arhivarea documentelor aferente inregistrarilor contabile; Supervizarea implementarii procedurilor de contabilitate cu ajutorul programului informational. Conditii: - Se asigura intr-un mediu ambiant, birou privat; - Colectiv tanar si bine pregatit; - Program de lucru: luni-vineri, flexibil intre 6-8 ore/zi. - Salar brut 3.500-4.000 RON/Luna. CV pe office@ziarulevenimentul.ro # 0744299159
FOTO - Rețete de post - Borș rusesc
11/04/2021 14:06

Borsul rusesc este mereu o alege foarte buna fie că este post, fie că nu. Ingrediente 2 cartofi medii 2 sfecle rosii medii coapte/fierte 1 ceapa rosie 2 morcovi (mov in cazul meu, dar puteti folosi si mo ...

FOTO/VIDEO - Cum se face cea mai bună Pavlova
11/04/2021 13:23

Pavlova - tort/prajitura de bezea (meringue), care poarta numele balerinei rusoaice Anna Pavlova, foarte populara in Australia si Noua Zeelanda in anii `20. Exista peste 670 de retete diferite de pavlova, insa ...

Ardei umpluti de post cu ciuperci si bulgur
11/04/2021 11:43

Reteta de ardei umpluti de post pregatita cu ciuperci si bulgur este o alternativa sanatoasa a retetei clasice de ardei umpluti cu carne tocata. Nu doar ca se prepara mai usor, in timp redus, dar este si mai sa ...

FOTO/VIDEO - Cum se face cel mai bun orez prăjit
11/04/2021 10:11

INGREDIENTE 200 g ciuperci 400 g amestec de legume Mexican mix Bonduelle 700 g orez fiert si racit (300g orez nefiert) 4 linguri sos de soia 4 linguri ulei 1 ceapa tocata marunt 2 oua 2 fire ceapa ver ...

FOTO - Reteta de cartofi prajiti cu scorțișoară
10/04/2021 15:39

Tanjesti după ceva dulce? Încercati cartofi dulci cu scortisoară! Acest combo clasic satisface cu sigurantă pofta voastră pentru gustări dulci. Această retetă este deosebit de potrivită pentru per ...

FOTO/VIDEO - Cheesecake de ciocolată cu brânză proaspătă de vaci
10/04/2021 12:00

Cheesecake de ciocolată cu branză proaspătă de vaci este o prăjitură foarte bună, apreciată de multi pofticiosi.  Ingrediente 350 g Făină 380 g Unt 500 g Branză de vaci 300 g Zahăr 30 g C ...

FOTO/VIDEO - Ghiveci de post, rețetă mănăstirească
08/04/2021 17:27

   Ghiveciul de legume este o mancare usor de preparat, foarte gustoasă si sănătoasă. În post, este o altenativă la mesele de pranz, dar si pentru cină.    

FOTO/VIDEO - Care este rețeta cozonacului din care a gustat și Ștefan Cel Mare
08/04/2021 16:42

Cel mai căutat cozonac este cel al Babei Vrancioaia, din care ar fi gustat chiar Stefan Cel Mare. Reteta este secretă În Vrancea, s-au incins cuptoarele si miroase a aluat copt şi nucă. Gospodinele a ...

Cea mai bună rețetă de tacos
08/04/2021 16:24

Pentru cei ce iubesc bucătaria mexicană sau doar mancarea condimentată , tacos de pui sau orice alt fel de carne poate fi o optiune pentru o masă rapidă si plină de gust. Foile de tortillas pot fi prepar ...

FOTO/VIDEO - Rețeta celei mai bune ciocolate de casă
08/04/2021 15:30

Ciocolata de casă este unul dintre dulciurile care ne amintesc de copilărie. Usor de preparat, are totusi unele secrete care o fac să fie mereu dorită de pofticiosi. Ingrediente 400 g lapte praf 100 g ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei