Nu mai pune roșiile în frigider. Unde se țin, de fapt, pentru a rezista cât mai mult
Dimensiune font:
Cu toții ne dorim să consumăm legume proaspete, gustoase, dar nu știm cum să avem grijă de ele. Este dificil să le păstrăm în formă ideală, dar asta din cauza greșelilor pe care le facem. Mulți dintre noi le țin în frigider, fără să știe că tot ce fac este să le strice! Află unde trebuie depozitate, de fapt, roșiile și în ce mod.
De ce să nu pui roșiile la frigider
Roșiile sunt cele mai iubite legume ale momentului. Sunt potrivite pentru sezonul cald și merg perfect în salatele răcoritoare de care avem nevoie în zilele toride de vară. Sunt sănătoase, au o mulțime de vitamine, dar sunt pretențioase și se păstrează greu. Ca să fie gustoase și să își păstreze textura, trebuie să fim foarte atenți cum le ținem.
Mulți dintre noi le așază la frigider când au multe și nu le pot consuma din prima. Află, însă, că este o mare greșeală, pentru că doar le faci să se strice mai repede! Se vor înmuia mult mai repede la temperaturile scăzute, având în vedere că acestea le afectează și când încă sunt prinse de plante.
De asemenea, este important să nu le păstrezi în frigider, deoarece frigiderul poate afecta textura și gustul roșiilor, făcându-le mai fade și mai puțin gustoase. Roșiile se păstrează cel mai bine la o temperatură cuprinsă între 12 și 15 grade Celsius. Evită expunerea la temperaturi extreme sau la lumina directă a soarelui.
Cum păstrăm corect roșiile
Cel mai bun loc pentru a păstra roșiile este într-un colț răcoros și întunecat al bucătăriei tale, departe de alte fructe și legume care eliberează etilena, un gaz care accelerează procesul de stricare. Poți folosi un coș sau un vas în care să așezi roșiile, asigurându-te că nu le suprapui și nu le lovești.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau