Pâinea pufoasă, care ne aduce aminte de copilărie
Dimensiune font:
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat o rețetă intitulată „pâinea de la sat”.
Ingrediente rețetă pâine
1 kg făină
70-80 gr drojdie
1 lingură zahăr
4 gr sare
400 ml apă caldă
1 lingură untură
Pentru umplutură
200 gr jumări
1 lingură untură
sare
piper
Mod de preparare
Făina este indicat să fie cernută de seara și ținută la temperatura camerei până a doua zi, când se cerne din nou făina. Apoi se amestecă cu sarea, se face un loc la mijlocul ei și se pune acolo drojdia diluată în puțină apă caldă, împreună cu zahărul. Se lasă să se activeze drojdia, adică să se dezvolte până se fac bășicuțe la suprafață, notează a1.ro, apoi se frământă aluatul, turnând câte puțină apă caldă și încorporând, treptat, făina în drojdia dezvoltată.
Se adaugă și o lingură mai cu vârf de untură solidă și se frământă un aluat ferm. Aluatul se întinde într-o foaie mai subțire și se unge cu jumările date prin mașina de tocat și amestecate cu untură. Se presară sare și piper și se rulează aluatul.
Aluatul de pâine cu jumări se așază în tavă și se lasă la dospit 30 de minute. Apoi se crestează la suprafață și se coace la 160 de grade pentru 40 de minute, conform sursei citate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau