Pilaf cu carne și șofran. Rețetă din Uzbekistan
Dimensiune font:
Pilaful cu carne de porc este o mâncare foarte apreciază în Uzbekistan.
Ingrediente
1 kg pulpă porc
2 căni orez
3 morcovi
2 cepe
2 linguri untură
5-600 ml supă carne
3 căciulii usturoi
puțin sofran
1/2 linguriță chimen
1/2 linguriță coriandru
sare
piper
Mod de preparare
Punem un ceaun pe foc și topim untura în care prăjim cuburile de carne, pâna se rumenesc frumos pe toate părțile.
Adăugăm ceapa tocată și amestecăm, lăsând să fiarba câteva minute până când tăiem morcovii julienne.
Adaugăm jumătate peste carnea și ceapa călită, amestecăm și lăsăm să dea cateva clocote, cam 5 minute.
Condimentăm și adăugăm supa până când depășește nivelul cărnii.
Adăugăm căciuliile de usturoi și lăsăm să fiarbă semiacoperit. Semințele de coriandru și de chimen le-am pus într-un tifon legat pe care îl îndepărtăm când mâncarea este gata.
Orezul îl spălăm cam în vreo 5-7 ape până când apa rămâne limpede, apoi îl lăsăm în apă până când vom avea nevoie de el.
Soatem usturoiul când carnea este aproape fiartă, la fel și tifonul cu semințele.
Punem restulde morcovi julien peste carnea care a fiert cam 40-50 de minute.
Deasupra așezam orezul scurs de apă și îl nivelăm cu o lingură, apoi presărăm firicelele de șofran.
Adăugăm restul de supă, acoperim și lăsăm să fiarbă orezul fără să amestecăm. Adăugăm din nou usturoiul și lăsăm să fiarbă acoperit la foc mic cam 30-40 de minute fără să amestecăm.
Chiar dacă a mai rămas puțină supă, stingem focul și lăsăm 10 minute orezul să se aseze. Boabele vor absorbi toată zeama și nu se vor lipi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau