Rețeta de Paella vegetariană
Dimensiune font:
Paella este un preparat clasic spaniol făcut cu orez, șofran, legume, pui și fructe de mare. Deși este originară din Valencia, paella este recunoscută ca fiind o mâncare tradițională a Spaniei și există mai multe moduri în care poate fi preparată.
După cum am menționat și mai sus, de obicei spaniolii fac Paella cu fructe de mare și pui, însă dacă ție nu îți plac aceste alimente, le poți scoate foarte ușor din rețetă. Mai exact, poți să încerci această variantă de Paella vegetariană. Rețeta nu este foarte greu de preparat, însă gustul este cu adevărat uimitor.
Așadar, în rândurile de mai jos vei afla cum se prepară Paella Vegetariană și care sunt ingredientele necesare. Iată cu ce poți înlocui fructele de mare.
Paella vegetariană – Ingrediente:
2 dovlecei medii (tăiați în cuburi)
350 g orez pentru paella
4 roșii mari
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă mare tocată
1 ardei roșu mare
1 ardei verde mare
1 ardei iute murat
1 linguriță de boia afumată
3 căței de usturoi pisați
2-3 stamine de șofran
800 ml supă de legume
sare și piper.
Mod de preparare
Pentru început trebuie să menționăm faptul că veți avea nevoie de o tigaie cu coadă detașabilă, (sau orice cratiță care poate fi băgată în cuptor). Așadar, spălăm și curățăm toate legumele. Ardeii îi tăiem cubulețe, ceapa o curățăm și o tocăm mărunt, dovleceii îi tăiem în cuburi potrivite, iar roșiile le decojim și le tocăm tot în cubulețe.
Mai întâi, într-o tigaie încăpătoare vom încinge la foc mediu uleiul de măsline. Când acesta s-a încins, adăugăm ceapa, ardeii și 1 ardei iute tocat. Reducem flacăra aragazului și călim legumele pentru aproximativ 10 minute sau până când devin translucide și s-au înmuiat.
După ce legumele din tigaie s-au călit, adăugăm șofranul, 1 linguriță de boia afumată, usturoiul pisat, dovleceii și roșiile. Acoperim cratița cu capac și lăsăm să fiarbă pentru circa 10 minute. Acum, adăugăm și orezul pentru Paella, 800 ml supă de legume fierbinte și lăsăm să dea în clocot. Reducem apoi focul și lăsăm să fiarbă în continuare pentru aproximativ 15 minute. În timpul fierberii vom mai amesteca din când în când în tigaie ca să nu se prindă.
Când aproape tot lichidul a scăzut, acoperim tigaia cu folie de aluminiu, îi scoatem mânerul detașabil și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 10 – 15 minute sau până când toată zeama este absorbită. După ce s-a scurs acest timp, scoatem Paella vegetariană din cuptor și presărăm deasupra pătrunjel verde tocat și câteva felii de lămâie. Aceasta a fost rețeta de Paella fără carne și fructe de mare, iar noi vă dorim poftă bună!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau