Rețetă de post - Pilaf turcesc din bulgur
Dimensiune font:
Pilaful turcesc cu bulgur este o reteta de post sau o garnitura excelenta la o friptura sau un gratar.
Ce este bulgurul ? Crupe din boabe de grâu încolțite sau opărite, apoi uscate și măcinate grosier, fierte ca păsatul, consumate tradițional în țările orientale (cu bulete de carne, stafide, năut etc.
Bulgur este un ingredient comun in bucataria armeneasca, siriana, turceasca, mediteraneana si din Orientul Mijlociu. Are un gust fin asemanantor cu cel al nucilor.
Este folosit in pilafuri, supe, produse de patiserie sau ca umplutura.
Este folosit si in paine si reprezinta ingredientul principal in salata tabbouleh salad si in kibbeh. Valoarea nutritionala ridicata il recomanda ca un bun substitut pentru orez si cuscus.
Bulgurul se gateste ca si orezul- se toarna peste el apa (de două ori volumul de bulgur) si fierbem până la absorbția ei completă.
INGREDIENTE
1 ceașcă mare de bulgur (bio)
1 ceapa (sau 2 cepe esalota)
1 cățel de usturoi
2 linguri de ulei
50 g de bulion de rosii
boia de ardei
1/2 KUB de legume
1 lingura de stafide
patrunjel tocat
sare și piper
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau