România, țara UE în care se consumă cele mai puține fructe și legume
Dimensiune font:
Conform datelor Serviciului European de Statistică, în 2019, unu din trei europeni (33%) a declarat că nu a consumat zilnic niciun fel de fructe sau legume și doar 12% din populația UE a consumat zilnic cele 5 sau mai multe porții recomandate. În medie, mai mult de jumătate din populația europeană (55%) a declarat că mănâncă una până la patru porții de fructe și legume pe zi.
Locul fruntaș, cu cel mai mare consum zilnic de 5 sau mai multe porții de fructe și legume, este ocupat de Irlanda (33% din populație), fiind urmată de Olanda (30%), Danemarca (23%) și Franța (20%).
La polul opus, cele mai scăzute rate de consum zilnic s-au înregistrat în România, unde doar 2% din populație consumă cel puțin 5 porții de fructe și legume, urmată de Bulgaria și Slovenia (ambele cu 5%) și Austria cu 6%.
În cazul Greciei, procentul populației care a consumat zilnic 5 sau mai multe porții de fructe și legume a fost de 12%, procent care corespunde mediei europene.
Potrivit datelor Eurostat, femeile consumă mai multe fructe și legume decât bărbații. În medie, 58% dintre femei au declarat că mănâncă 1 până la 4 porții zilnic, comparativ cu 51% dintre bărbați. În același timp, mai mulți bărbați decât femei au raportat că neglijează complet consumul de fructe și legume (39% față de 27%).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau