Secrete din bucătărie
Dimensiune font:
Fiecare gospodină are nevoie de sprijin în bucătărie, așa că orice sfat este bine venit.
Bucătarii recomandă că atunci când pregătim ochiurile româneşti (fierte), în momentul în care apa a început sã clocoteascã, să adăugăm o linguriţã de oţet. Acest lucru va împiedica albuşul sã se împrãştie, lucru care se poate întâmpla dacã adãugaţi sare în apã.
Supa se limpezeşte dacã adãugaţi, în timp ce aceasta clocoteşte, un albuş bãtut spumã.
Nu puteţi pãstra albuşul nici mãcar în frigider mai mult de douã ore. El oferã un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor.
Albuşurile se vor bate foarte bine dacã, la începutul operaţiunii, adãugaţi una sau douã linguriţe de fãinã pentru fiecare albuş. Dacã vreţi sã obţineţi o cantitate mai mare de spumã, în momentul în care bateţi albuşurile adãugaţi o lingurã de apã.
Pentru ca maioneza sã fie reuşitã aveţi grijã ca toate ingredientele sã fi fost ţinute cu douã trei ore înainte la aceeaşi temperaturã.
Dacã vreţi sã utilizaţi un rest de maionezã, adãugaţi o linguriţã de apã caldã. Bateţi apoi bine, indicat fiind sã utilizaţi mixerul.
Dacã intenţionaţi sã preparaţi sandvişuri la care sã adãugaţi şi maionezã, ungeţi mai întâi felia de pâine cu un strat foarte subţire de unt. Abia apoi, adãugaţi maioneza, pentru ca felia sã nu se înmoaie.
Ouãle umplute vor fi şi mai gustoase dacã în compoziţia lor veţi adãuga puţin mãrar tocat şi castraveţi muraţi daţi pe rãzãtoare.
Maioneza se poate tãia dacã la început adãugaţi prea mult ulei sau dacã acesta este prea rece. O puteţi recupera dacã într-un vas separat amestecaţi o linguriţã din maioneza tãiatã cu una de zeamã de lãmîie. Frecaţi într-un singur sens, iar dupã câteva minute adãugaţi treptat şi restul maionezei tãiate.
Ouãle abia scoase din frigider nu se pun imediat la fiert, deoarece se vor crãpa. Ele se lasã sã stea la temperatura camerei cel puţin 30 de minute.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau