Supă cremă de conopidă și cartofi
Dimensiune font:
Vă propunem o rețetă de post pe care o puteți savura alături de cei dragi. Supă cremă de conopidă și cartofi este exact ce aveți nevoie pentru un prânz sau o cină în familie.
Rețeta este dezvăluită de autoarea Cristina Corpaci din cartea "De la carnivor la vegan. Rețete ușor de preparat."
TIMP DE PREPARARE: 45 MINUTE
PORȚII: 4 PERSOANE
Această rețetă de supă de conopidă cu cartofi este destul de hrănitoare.
INGREDIENTE
1 lingură de ulei măsline
2 căței usturoi tocați
1 ceapă cubulețe
1 cartof cubulețe
1 conopidă mare tăiată
3 căni de apă sau supă
1 ardei iute tocat, doar dacă vă place mai picant
1 linguriță nucșoară
2 frunze de dafin
sare și piper după gust
OPȚIONAL: o ceapă verde tocată
MOD DE PREPARARE
Într-o oală mare de supă se pun ceapa și usturoiul cu puțină apă și o lingură de ulei de măsline. Se lasă 3-5 minute, acoperit. Se adaugă cartofii și conopida și se amestecă mai des. Se pune apa și dafinul și se lasă la fiert aproximativ 15 minute, chiar 20. Transferați compoziția în blender, dar înainte scoteți frunzele de dafin. Amestecați până obțineți o cremă mixtă. Puneți sare și piper după gust. Se poate decora cu ceapă verde tocată.
Valori nutriționale aproximative
Calorii 218
Total grăsimi 3 g
Carbohidrați 42 g
Fibre alimentare 7 g
Proteine
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau