Supă-cremă de mazăre cu mentă
Dimensiune font:
Cu legumele și fructele verii ies reţete savuroase, pline de vitamine! Dacă mai adaugi și o bucată de carne sau pește, succesul este garantat. Astăzi, supă-cremă de mazăre cu mentă!
Ingrediente
800 g boabe de mazăre proaspete
2 cepe potrivite
1 morcov mare sau 2 mici
2 cartofi medii
1 felie ţelină (100 g)
1 lingură mentă proaspătă tocată
100 g unt
200 ml smântână dulce de gătit
sare
piper
Mod de preparare
Cureţi morcovii, ţelina, cartofii și cepele, le speli bine, le tai cuburi mai mari și le pui la fiert într-o oală cu apă cât să le acopere. Când legumele sunt bine pătrunse adaugi boabele de mazăre spălate, acoperi cu apă caldă și mai lași să fiarbă maximum 5 minute. Mazărea fierbe destul de repede, dar depinde de soi.
Iei oala de pe foc, scurgi din zeama în care au fiert (nu o arunci), adaugi menta tocată, untul moale și o mixezi cu un blender până obţii o cremă fină. Pui din supă într-o sită deasă și cu o spatulă sau cu o lingură de lemn apeși și freci până îţi rămân eventualele coji. Procedezi la fel până termini supa. O să ai o supă cremoasă!
Torni supa într-o oală, adaugi smântâna de gătit, sare și piper și omogenizezi. Dacă supa este prea groasă, mai adaugi din zeama în care au fiert legumele sau apă clocotită până ajungi la consistenţa dorită de tine. O servești caldă, cu crutoane sau pâine prăjită.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau