Supă de roșii
Dimensiune font:
În zilele de post deschidem și caietele cu rețete fără frupt, iar supa de roșii este mereu o soluție la îndemână.
Gustoasă, se prepară și foarte ușor.
Ingrediente:
1kg de roșii (sau o cutie de bulion), o ceapă, un ardei, zahăr, o legătură pătrunjel, o legătură marar, fidea (fără ou), sare, boabe de piper.
Mod de preparare:
1 ) Curățam ceapa și ardeiul pe care le tocăm mărunt.
2 ) Roșiile spălate, opărite câteva minute în apă, le trecem prin strecurătoare
3 ) Punem la fiert ceapa și ardeii în 2 l apă, iar după ce au dat în câteva clocote, adaugăm și roșiile.
4 ) După 15 minute adaugăm fideaua (fără ou), sare și piper după gust.
5 ) Fierbem încă 10 - 15 min.
6 ) După ce am oprit focul, presarăm verdeață tocată mărunt și acoperim vasul cu un capac.
Daca vrem să adaugăm puțin ulei:
- Ceapa și ardeiul le putem căli în puțin ulei.
- Stingem cu sucul de roșii și amestecăm continuu să nu se prindă.
- Adaugăm și cei 2 litri de apă, procedând la fel ca mai sus.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau