Supă de roșii cu bulgur
Dimensiune font:
Pentru cei care nu stiu bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate mare şi este folosit ca atare sau în diferite reţete. Este un ingredient care se găteşte similar cu orezul sau cuşcuşul. Are un conţinut de fibre, proteine şi vitamine mai mare decât orezul şi are un indice glicemic scăzut.Bulgurul este şi o bună sursă de magneziu,vitamine din grupul B, fier.
INGREDIENTE
2 dovlecei mici
100 gr bulgur
1 lingura ulei
1 conserva de rosii mixata
sare
piper negru macinat
1 legatura ceapa verde
400 ml supa de legume
MOD DE PREPARARE
Spalam dovleceii, ii descojim si ii taiem betisoare lungi. Punem dovleceii la calit in uleiul incins. Cand dovleceii incep sa se inmoaie usor adaugam bulgurul. Amestecam usor, apoi stingem cu supa de legume fierbinte. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam conserva de rosii mixata, sare si piper dupa gust. Mai lasam sa fiarba 15 minute, adaugand putina apa daca mai este nevoie.
Servim supa de rosii cu bucatele de ceapa verde tocata fin presarata deasupra.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau