Tocaniță de vară
Dimensiune font:
O tocanita cu legume este perfecta oricand. Este un fel de ghiveci potrivit si pentru cei care au un regim vegan/vegetarian dar si pentru cei care tin post.
INGREDIENTE:
(pentru 2-3 portii)
1 ceapa galbena mare
1 morcov mic
1 vanata de marime medie
1 dovlecel mediu
1 ardei gras rosu (sau kapia)
4 rosii mari coapte si 4 linguri suc rosii (sau 400 g pulpa rosii – conserva)
1/2 lingurita oregano
3 catei usturoi
sare
piper
1 lingurita zahar – optional
1 lingurita otet balsamic
ulei pentru prajit (poate fi si ulei picant)
patrunjel verde pentru servit
PREPARARE:
Pentru inceput tocam vanata in cubulete, o saram si o lasam 10-15 minute intr-o sita. In acest timp calim ceapa tocata marunt cu morcovul ras in 2 linguri ulei.
Calim apoi vanata cu dovlecelul si ardeiul taiate cuburi in ulei incins.
Cand legumele s-au inmuiat adaugam rosiile decojite si taiate cuburi (eliminam cat putem din samburi) si 4 linguri suc de rosii, usturoiul zdrobit, zahar, otet, sare, piper, oregano si lasam la foc mic in jur de 3 minute. Adaugam apoi ceapa tocata cu morcov, o cana de apa si fierbem la foc mic pana se evapora lichidul.
Servim tocanita de legume imediat, cu putin patrunjel verde.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau