Au început înscrierile pentru Şcoala de bune maniere literare
Dimensiune font:
Cea de-a III-a ediţie a programului lansat de Muzeul Literaturii Române Iaşi are mentori unul şi unul: poetul Emil Brumaru, scriitorul Lucian Dan Teodorovici, teatrologul Oltiţa Cîntec, scriitoarea Carmelia Leonte şi scenaristul Ioan Antoci.
Zilele acestea a fost dat startul înscrierilor pentru o nouă ediţie a Şcolii de bune maniere literare, cu o ofertă de cursuri interesantă şi mentori pe măsură, în următoarele genuri: poezie, proză, text dramatic, poveşti, scenariu de film. Cei ce doresc să facă parte din promoţia 2015 se pot înscrie până la data de 15 aprilie.
Emil Brumaru va deschide porţile imaginaţiei şi va stimula exprimarea poetică la cursul de „Poezie”. Sub îndrumarea scriitorului Lucian Dan Teodorovici, talentul literar va fi şlefuit în cadrul cursului de „Proză”. Cei care doresc să afle de la criticul de teatru Oltiţa Cîntec de ce „teatrul nu e literatură” se pot înscrie la cursul „Text dramatic”. Veţi intra în lumea fascinantă a scrierii de poveşti ghidaţi de Carmelia Leonte, iar în cadrul cursului susţinut de Ioan Antoci, scenaristul filmului „Câinele japonez”, film selectat pentru a reprezenta România la cea de-a 87-a ediţie a Premiilor Oscar, vă veţi familiariza cu elaborarea unui scenariu de film.
Taxa de participare la unul dintre cele cinci cursuri este de 250 lei pentru angajaţi sau 150 lei pentru elevi/ studenţi. Nu există limită de vârstă, dar locurile sunt limitate.
Pentru cei cărora situaţia financiară nu le permite această taxă, organizatorii oferă câte un loc gratuit la fiecare dintre secţiuni. Condiţia este ca portofoliul de lucrări personale să convingă titularul cursului.
Cei care participă la mai multe cursuri simultan, precum şi participanţii de la ediţiile anterioare ale şcolii de bune maniere literare beneficiază de o reducere de 25%. Noutăţi şi informaţii se pot afla accesând pagina de Facebook a proiectului sau pe site-ul Muzeului Literaturii Române Iaşi.
Proiectul este dezvoltat de Muzeul Literaturii Române Iaşi în parteneriat cu Asociaţia „Patrimoniu pentru comunitate”, iar coordonatorii sunt Dan Lungu şi Cătălin-Mihai Ştefan. Lansată în primăvara anului 2013, Şcoala de bune maniere literare s-a bucurat de succes încă de la prima ediţie, trainerii ediţiilor trecute fiind: Emil Brumaru, Petru Cimpoeşu, Oltiţa Cîntec, Dan Doboş, Viorel Ilişoi, Lucian Dan Teodorovici etc.
Gina POPA
Pentru a se putea înscrie, viitorii cursanţi sunt rugaţi să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie la adresa de e-mail scrierecreativalamuzeu@yahoo.com sau pe adresa Muzeului Literaturii Române Iaşi (Iaşi, strada Vasile Pogor, nr. 4, 700110), specificând secţiunea pe care o doresc (poezie, proză, text dramatic, scenariu de film, poveşti). Cei care doresc să obţină un loc gratuit trebuie să adauge o creaţie proprie.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau