Labirintul rozelor
Dimensiune font:
"Roza e un cifru, semnifică atingerea înţelepciunii divine, ţelul întregii omeniri. (...) Singura cale către acea înţelepciune este cea a iubirii şi a cunoaşterii; roza înflorită tălmăceşte întregul sens al universului- într-adevăr, întregul adevăr, întregul înţeles al acestuia ni se poate dezvălui printr-un trandafir precum cel din faţa noastră. A înţelege misterul rozei înseamnă a desluşi esenţa universului. Prin simpla sa perfecţiune ne putem desăvârşi noi înşine."
"Labirintul rozelor" este o carte criptică, plină de simboluri ezoterice, dar şi de cunoştinţe de numerologie. Un manuscris tainic va fi transmis de-a lungul secolelor descendenţilor doctorului John Dee, astrologul reginei Elisabeta, dar şi alchimist şi cercetător al ştiinţelor oculte, acest pergament (sau, mai precis, serie de pergamente) fiind râvnit şi de o organizaţie suspectă, care îşi închipuie că documentele deschid uşa spre mântuire, că sunt calea spre dobândirea unui obiect, un soi de Chivot al Legământului, prin care vor reuşi să comunice cu îngerii şi să stabilească momentul şi detaliile exacte ale Înălţării la ceruri.
În paralel cu această poveste, dar nu în plan secundar, se va desfăşura şi cea a lui Lucy şi Alex, precum şi a anturajului lor, poveste ce ne va oferi timpul necesar procesării tuturor informaţiilor pe care le vom primi în cascadă. Inima va reprezenta un simbol extrem de important şi, de asemenea, se va dezbate şi controversata problemă a memoriei celulare, unul din punctele de interes maxim din acest discurs narativ, teorie conform căreia există un soi de "minte" a celulelor şi că aceasta nu este anulată prin transplantul ţesuturilor vii dintr-un organism în altul. Purtător al unei intense conotaţii mistice, labirintul va fi aşezat în rândul simbolurilor importante, iar explicaţiile pe care ni le oferă autoarea ni se vor părea fascinante şi potrivite: "...labirinturi care au devenit cunoscute drept "Drumul spre Ierusalim". La început, erau străbătute de Paşti, asemenea labirinturilor clasice, care fuseseră un dans al primăverii, o celebrare a reapariţiei vegetaţiei. O astfel de preumblare era, oricum, o experienţă meditativă, calmă, plină de concentrare. Mulţi susţineau că îi aducea aproape de porţile raiului, pregătiţi să înţeleagă voinţa lui Dumnezeu. În cele câteva minute în care parcurgi labirintul, te afli în afara timpului; grijile tale sunt lăuntrice şi spirituale, mai degrabă decât materiale şi temporale."
Iubitorii acestui gen plin de simbolism şi ezoterism, într-un cadru criptic, care ni se dezvăluie încetul cu încetul, până în finalul cărţii, pigmentat cu o frumoasă poveste de dragoste, dar şi cu pasaje pline de suspans, vor savura această carte şi vor fi de acord că o putem înscrie în categoria "Trilogiei Mistice" a lui Traci Harding, dar şi lângă "Codul Shakespeare" de Jennifer Lee Carrell.
Sursa: http://www.cartidecitit.ro/
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau