Sâmbătă, 22 iunie 2013, la orele 20, marea scenă din Piaţa Palatului Culturii va aparţine muzicii şi muzicienilor de elită în cadrul unui mare eveniment cultural sub genericul FIE: concertul anual în aer liber CLASIC 300.
Cu un an în urmă, mai exact pe 2 iunie 2012, esplanada din faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi a fost transformată cu grijă şi profesionalism într-un mare spaţiu de concert în aer liber, cu peste 2.000 de locuri, pentru un eveniment nou, aşteptat cu mult interes: cel mai mare concert de muzică academică în aer liber din Iaşi, Clasic 300. Orchestra simfonică şi corul „Gavriil Musicescu” ale Filarmonicii Moldova, dirijorul Sabin Păutza, soliştii invitaţi, soprana Mioara Cortez şi violonistul Gabriel Croitoru au creat o seară muzicală de neuitat, cu bun gust artistic pe măsura evenimentului ce urma să fie anunţat oficial cu ocazia respectivă, Festivalul Internaţional al Educaţiei, 2013!
Şi iată-ne în 2013, când Clasic 300 devine „Concertul anual în aer liber”, când maeştrii invitaţi au răspuns cu multă căldură şi cu înţelegerea perfectă a mesajului FIE, de educaţie prin cultură, prin arte, prin sensibilitate şi rafinament creativ. „Mă bucur enorm să particip la acest festival prestigios, în compania unor artişti desăvârşiţi. Sunt profund ataşat de Iaşi, de încărcătura sa culturală, de creativitatea pe care o întâlneşti la tot pasul. Mă leagă de Iaşi în mod nemijlocit Filarmonica "Moldova", cu care am împărtăşit de-a lungul timpului momente muzicale splendide”, spune dirijorul Vlad Conta.
Sâmbătă, 22 iunie 2013, la orele 20, marea scenă din faţa Palatului Culturii va aparţine muzicii şi muzicienilor de elită.
De la Paris, Zürich şi Londra vor sosi mezzo-soprana Viorica Cortez, soprana Elena Moşuc, tenorul Călin Brătescu şi violonistul Remus Azoiţei, de la Bucureşti va veni dirijorul Vlad Conta. Sunt nume foarte apreciate pe scenele de spectacol şi de concert ale lumii, dar fiecare este puternic legat de Iaşi prin casa natală, familie, educaţie şi perfecţionare, prin modelele de viaţă, de aceea, reîntâlnirea cu publicul ieşean, fireşte, va produce o mare emoţie.
Despre repertoriul concertului nu putem spune decât atât: este gândit cu mult respect pentru valoare şi frumuseţe artistică, sunt pagini muzicale intrate în patrimoniul mondial la capitolul capodopere împreună cu creatorii lor, Puccini, Verdi, Bellini, Sain-Saëns, Enescu, Gounod…
Şi de această dată, concertul Clasic 300 va etala potenţialul artistic foarte valoros al orchestrei şi corului filarmonicii ieşene – dirijorul corului, maestrul Doru Morariu – în misiunea nobilă de a produce o sclipire de neuitat în sufletele spectatorilor.
Muzicolog dr. Vasilica Stoiciu-Frunză
Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<>
Adauga comentariul tau